Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

ΜΑΥΡΟΙ ΠΑΝΘΗΡΕΣ, ΜΑΥΡΟ ΒΟΛΕΜΑ


Αδέλφια καλησπέρα,

Εκεί που καθόμουν σήμερα το μεσημέρι και έβλεπα ειδήσεις, κάπου μεταξύ σκοπιανού, Άνθιμου και των τεσσάρων τεμαχίων της ΑΕΚ (βοήθεια μας…), να σου και ο Μπάρακ Ομπάμα με ένα μπιμπερό να ταΐζει μια αγελαδίτσα (όχι αυτή της ΦΑΓΕ). Έτσι όπως τον έβλεπα δίπλα στο κακόμοιρο ζωντανό θυμήθηκα μια ιστορία που διάβασα πρόσφατα για τους Μαύρους Πάνθηρες ομόφυλους του Ομπάμα, που στα τέλη της δεκαετίας του 60 έκαναν το αυτονόητο… πήραν τα όπλα για να δώσουν την δική τους απάντηση στην τότε ρατσιστική κοινωνία των ΗΠΑ.

Ιδρύθηκαν τον Οκτώβριο του 1966 και μέσα σε λίγα χρόνια από τα 175 μέλη που ξεκίνησαν το κίνημα έφτασαν να αριθμούν 5.000. Σχεδόν όλα τα μέλη ήταν ένοπλα εξαγριωμένα. Η απάντηση του κράτους ήταν άμεση και δυναμική αλλά το μόνο αποτέλεσμα που είχε ήταν να κάνει τους ήδη εξτρεμιστές Μαύρους Πάνθηρες ακόμα πιο άγριους.

Το FBI παρέα με τις άλλες υπηρεσίες στήνουν ένα καταπληκτικό μηχανισμό συκοφαντιών και ψευδομαρτύρων με στόχο να φέρει στην ήδη «πουλημένη» δικαιοσύνη τους αρχηγούς του κινήματος. Όμως και αυτοί δεν είναι τα καλύτερα παιδιά της πιάτσας. Ο υπεύθυνος άμυνας των Μ.Π. Τ. Νιούτον βρίσκεται τραυματισμένος στο αυτοκίνητο του ενώ έξω από την πόρτα του οχήματος υπάρχει ένας νεκρός αστυνομικός και ένας άλλος τραυματίας. Ο υπεύθυνος πληροφοριών των Μ.Π. Π. Κλίβερ τραυματίζεται σε μια μάχη σ’ ένα γκέτο και φεύγει για την Αλγερία. Μ’ αυτά και με άλλα το κίνημα καταρρέει το 1972 έχοντας προλάβει να γράψει μια από τις πιο βίαιες σελίδες στην εσωτερική ιστορία των ΗΠΑ.

Το 1992, είκοσι χρόνια μετά την κατάρρευση το περιοδικό Newsweek έκανε μια έρευνα και προσπάθησε να βρει τους πρωτεργάτες του κινήματος και να ανακαλύψει το τι κάνανε στην ζωή τους. Ο Μ. Σιλ γραμματέας του κινήματος είναι συγγραφέας. Ο Τ. Νιούτον διδάκτορας ιστορίας με αμοιβή 2.500 δολάρια ανά διάλεξη. Ο Ρ. Μπράουν νούμερο δύο του κινήματος, ζάμπλουτος έμπορος φαρμάκων , ο Τζ. Ρούμπιν το πρώτο όπλο των Μ.Π. χρηματιστής που πουλάει και αγοράζει μόνο μετοχές οικολογικών εταιρειών ενώ ο Τ. Χάιντεν είχε νοικοκυρευτεί και ζούσε μαζί με την γυναίκα του Τζέιν Φόντα στην βίλα της στο Λ.Α.

Ότι δεν κατάφερε το FBI το 1966 το κατάφερε το «σύστημα» αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά ότι είναι το μεγαλύτερο «χωνευτήρι».

Χαιρετίσματα στο σπίτι Αδέλφια.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

syntrofe kali i tesara ?

patheto link, dynamose ta ixeia sou kai apolafse tin mousiki (ola ta lefta)

http://www.youtube.com/watch?v=0IzlYwzyxx4

JohnyQ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Run Boy Run είπε...

@johnyq

Καλώς όρισες αδελφέ.