Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΟ

Αδέλφια καλημέρα,

Λίγα είναι τα πράγματα που μπορούν να με σοκάρουν στην ζωή. Ένα από τα ισχυρότερα σοκ ήταν αυτό που μου είχε προκαλέσει η είδηση που άκουσα το πρωί στις 23 Ιουλίου του 2005 για την εν ψυχρώ εκτέλεση του 27χρόνου Βραζιλιάνου Jean Charles de Menezes στο βαγόνι 53613 του αγγλικού tube στον σταθμό Stockwell του Λονδίνου. Θυμάμαι ότι για αρκετή ώρα είχα παγώσει αφού στην θέση του Menezes θα μπορούσα να ήμουν εγώ ή ο οποιοσδήποτε από εσάς.

Την ιστορία της δολοφονίας πάνω κάτω την γνωρίζετε. Οι αστυνομικοί άρχισαν να κυνηγούν τον Menezes διότι φορούσε μπουφάν (μέσα στο καλοκαίρι και αυτό είναι κάτι που προφανώς στην Αγγλία επιφέρει θανατική ποινή) και πίστεψαν πως είναι άραβας τρομοκράτης σαν και αυτούς που στις 7 του ίδιου μήνα είχαν σκορπίσει τον θάνατο στην αγγλική πρωτεύουσα. Εκείνος δεν σταμάτησε (είχε λήξει η βίζα του) και άρχισε να τρέχει. Το αποτέλεσμα ήταν να δεχθεί «βροχή» από σφαίρες και να χάσει επιτόπου την ζωή του.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι τις τελευταίες μέρες στο Λονδίνο γίνετε η δίκη της υπόθεσης. Ο βασικός κατηγορούμενος για την εκτέλεση, άγγλος αξιωματικός ο οποίος και πυροβόλησε 3 φορές στο κεφάλι τον Menezes, για λόγους προστασίας βρίσκεται μακριά από την αίθουσα και μόνο μέσω μιας οθόνης έχει κάνει την εμφάνιση του. Ακόμα όμως και σε αυτή την οθόνη το πρόσωπο του C12 (ούτε το όνομα του έχει γίνει γνωστό) είναι καλυμμένο.

Όλοι μας πλέον είμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς για τα χρονικά των δικαστηρίων πρακτικής κατά την οποία ακόμα και οι γονείς του δολοφονημένου δεν έχουν την δυνατότητα να δουν το πρόσωπου του δολοφόνου.

Ευτυχώς όμως για εμάς, οι κάτοικοι αυτού του πλανήτη έχουν αρχίσει να ξυπνούν. Όσο και να κρύψουν το πρόσωπο του C12, ξέρουμε τα πρόσωπα και τα ονόματα των πραγματικών δολοφόνων. Ο Μπλαίρ, οι υπουργοί του και οι σύμμαχοι τους είναι οι δολοφόνοι. Αυτοί θα έπρεπε να κάθονται στο ειδώλιο και να δικάζονται.

Χαιρετίσματα στο σπίτι Αδέλφια.

16 σχόλια:

Laplace είπε...

ναι το θυμαμαι..
μεγαλοι μαλακες..

Ανώνυμος είπε...

O fasismos se olo tou to megaleio. I hlektriki karekla tha eprepe na isxyei kai stin agglia wste o Blair kai oi filoi tou na katsoun ekei.

Sorry gia ta greekenglish alla eimai sto eksoteriko.

Turdus Merula είπε...

...τι σημασία έχει;Eνα ολόκληρο κράτος αιμοσταγών δολοφόνων είναι...Η πορεία τους στην Ιστορία δείχνει το πρόσωπό τους!

fpboy είπε...

φοβερή ιστορία....
τι να πεις....
τα πράγματα στο Λονδίνο ήταν πάντα άγρια πάντως...

ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Καλησπέρα φύλαρχε
ή Αλέκα τό είπε,σωστά, στήν Κοκκινιά πρίν από κανά δυό βδομάδες:
"δέν χρειάζονται εξεταστικές μήπως θά πάει κανείς τους φυλακή? Αυτό πού χρειάζεται είναι νά καταδικαστούν στήν συνείδηση τού λαού..." τό ίδιο καί γιά τούς σωσμένους από τόν θεό μαλακοεγγλέζους καί φίλους τους....

Giannis Kafatos είπε...

μπράβο σου ρε "τρεχάτο αγόρι" που "θύμισες" και σε μας τους δημοσιογράφους την είδηση. Γιατί πάντα εμείς οι δημοσιογράφοι ασχολούμαστε και σκίζουμε τα ιμάτια μας - τα ατσαλάκωτα - όταν συμβεί ένα περιστατικό. Την εξέλιξή του την ξεχνάμε γαμώ το στανιό μου! Μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι που διαβασα όλες τις εφημέριδες το μάτι μου δεν "επεσε" στην ΕΙΔΗΣΗ για τον c12!
To post σου είναι μια απάντηση σ' αυτούς που έχουν αρχίσει να "ψιθυρίζουν" για το τέλος του βλογκινγκ. Οι περισσότεροι έχουν στο μυαλό τους τα media-κά (ή "θα-βγαλω-στη-φόρα-τα-άπλυτά-σου-βλογκ) που "τις μετρανε" σα σχολιαρόπαιδα στις τουαλέτες!
καλό μήνα παναγιώτη μου!
;)
www.u-hoo.gr/gianniskafatos

kikop80 είπε...

Καλησπέρα και καλό μήνα φυλαρχούκο!
Και μετά σου λέει ποιός είσαι εσύ που θα αποφασίσεις για ΄τη ζωή του άλλου και αν αξίζει να του στερήσεις τη ζωή!
Σκατοθρησκεία που μας επιβλήθηκε!!!
Παλιά τα αρχαία χρόνια τα κανονίζαμε ωραία τα πράγματα!
Τον καθάριζες κανονικά τον αλήτη C12 και μετάπέρναγες από κανένα ναούλη και έκανες και έναν καθαρμό και ούτε γάτα ούτε ζημιά!
Τι τα 'πα τωρα όλα αυτά?
Από οργή μάλλον!

Run Boy Run είπε...

@ laplace78

Το θέμα είναι ότι αυτοί οι "μαλάκες" ζουν ενώ ο Menezes όχι.

Run Boy Run είπε...

@ maria

Την Αγγλική "δημοκρατία" αυτός ο πλανήτης την έχει γνωρίσει εδώ και αιώνες.

Run Boy Run είπε...

@ Mz

Φίλε και λίγα λες. Οι άνθρωποι είναι μακράν ότι το πιο βάρβαρο έχει να δείξει η Ευρώπη.

Run Boy Run είπε...

@ fpboy

Έχει δίκιο... ήταν άγρια πάντα στο Λονδίνο... έγιναν όμως ακόμα πιο άγρια μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Τόσο άγρια που ούτε μπουφάν το Ιούλιο δεν μπορείς να φορέσεις.

Run Boy Run είπε...

@ ΓΙΑΝΝΗΣ

Γεία σου βρε Γιάννη,

Είδες που άξιζε ο κόπος να παρακολουθήσεις την Αλέκα :)

Run Boy Run είπε...

@ Giannis Kafatos

Γιάννη, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια...

Run Boy Run είπε...

@ kikop80

Απλά πιστεύω ότι και ο C12 είναι θύμα. Η διαφορά μεταξύ αυτού και του Menezes είναι ότι ο ένας ζει και ο άλλος όχι.

Οι πραγματικοί ένοχοι δεν είναι στην δικαστική αίθουσα.

kikop80 είπε...

Σίγουρα, σίγουρα!
Αλλά κι αυτός ο άνθρωπος γμτ, πόσο την κοστολογεί την ανθρώπινη ζωή?
Πώς τον έχει κάνει το σύστημα?
Πώς μας κάνει όλους μας?
Που πάω?

Run Boy Run είπε...

@ kikop80

Αν διάβαζες την καταθεσή του θα σου ερχόταν ταμπλάς. Οι ανωτεροί τους είχαν καταφέρει να τους κάνουν να κυκλοφορούν χεσμένοι πάνω τους, έτοιμοι να πατήσουν την σκανδάλη.