Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

ΤΟ 4ο ΙΡΛΑΝΔΙΚΟ ΘΑΥΜΑ


Αδέλφια Καλημέρα,

Με καθυστέρηση μιας περίπου εβδομάδας αποφάσισα να γράψω για το 4ο ιρλανδικό θαύμα. Ναι, ναι καλά διαβάσατε… ακόμα και σήμερα γίνονται θαύματα. Φυσικά μπορεί να έχουν αλλάξει μορφή. Μπορεί να μην έχουμε νερό που σε δευτερόλεπτα θα γίνει κρασί ούτε και ψωμί που θα έρθει από τον ουρανό, όμως η κάθε εποχή έχει τα δικά της θαύματα.

Οι Ιρλανδοί μετά από την ανακάλυψη- θαύμα της Guinness, μετά από το γνωστό θαύμα της Ιρλανδικής οικονομίας και την δημιουργία του «κέλτικου τίγρη», μετά από το ΟΧΙ στο ευρωσύνταγμα… έφτασε η ώρα να βάλουν μπροστά για το 4ο τους θαύμα.

Την ώρα που η οικονομία στον πλανήτη «πάει» βόλτα, την ώρα που μέχρι και χθες μεγάλες τράπεζες αναζητούσαν κρατικές βοήθειες, οι Ιρλανδοί αποφάσισαν να «επιτεθούν». Πριν από πέντε μέρες (2-10) η Ιρλανδική κυβέρνηση με νόμο εγγυήθηκε το σύνολο των καταθέσεων στις 6 μεγαλύτερες τράπεζες του νησιού. Φυσικά στην χώρα μας τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά… Σε περίπτωση που κάποιος έχει 100.000€ σε καταθέσεις και η τράπεζα βαρέσει «κανόνι» το κράτος πρόνοιας σπεύδει και αποζημιώνει τον καταθέτη με το ποσό των 20.000€ (αυτό το ποσό είναι και το μεγαλύτερο που μπορεί να πάρει κάποιος σε τέτοια περίπτωση)…

… Και τώρα έρχεται ο μέσος κακόμοιρος Έλληνας μαλάκας (κατί σαν και εμένα δηλαδή) και ρωτά, «Μα καλά πως τα κατάφερε ο Αλογοσκούφης της Ιρλανδίας και γιατί ο δικός μας είναι τόσο άχρηστος ;»

… Και επειδή είναι πρωί πράγμα που κάνει ακόμα δυσκολότερο το κτύπημα του πληκτρολογίου και κατά συνέπεια την γραφή… παραθέτω ένα λινκ από ΤΑ ΝΕΑ του Σαββάτου που παρουσιάζει το τοπίο στην Ευρώπη αναφορικά με τις καταθέσεις.

Χαιρετίσματα στο σπίτι Αδέλφια.

ΥΓ: Στην φωτό διακρίνονται μικρές και τρυφερές Ιρλανδέζες που ξεχύθηκαν εις τας εξοχάς για να γιορτάσουν την εγγύηση των καταθέσεων.

10 σχόλια:

Laplace είπε...

xaxaxax καλες οι ιρλανδεζες..
ναι φιλε εχεις δικιο,ΜΑ ΠΩΣ να μην τα καταφερουν ρε φιλε?
δεν μπορει μια ζωη να εισαι στην απο κατω..οι ανθρωποι ΔΟΥΛΕΨΑΝ κ εφτιαξαν ΚΡΑΤΟΣ κ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ...εμας οι 'λιτοτητες' που οδηγησαν?στο πουθενα,..

Run Boy Run είπε...

@ laplace78

Καλημέρα φίλε.

Όπως ξέρεις "η δουλειά τρώει τον αφέντη"... Το κράτος για να δουλέψει θέλει κυβέρνηση και μάλλον (σίγουρα δηλαδή) οι Ιρλανδοί έχουν καλύτερες από τις δικές μας.

Ανώνυμος είπε...

"Πολιτική Δέσμευση" η εγγύηση των τραπεζικών καταθέσεων... είπε ο Αλογοσκούφης... Shit high and watch

Run Boy Run είπε...

@ Nikos

Στο "watch" δυσκολεύομαι :)

fpboy είπε...

μπράβο στους Ιρλανδούς!
αν και έχουμε πολλά να δούμε σε αυτό το θέμα.

Giannis Kafatos είπε...

τέτοια πρεμούρα τελικά τι δείχνει? ότι έχουμε τόσες πολλές καταθέσεις και φοβούμεθα μην τις χάσουμε?
ειμαι τελικά τόσο ευτυχής ή "ευτύχης" που μόνο χρωστώ στις τράπεζες? (και δεν το ήξερα τόσο καιρό!)
στηρίζω τις ιρλανδέζες σου αν και θα τις προτιμούσα κοκκινομάλες!

Run Boy Run είπε...

@ fpboy

Μπράβο τους και πάλι μπράβο τους. Για ακόμα μια φορά όλη η Ευρώπη τρέχει από πίσω τους... Θέλουμε δεν θέλουμε αυτή είναι η αλήθεια.

Run Boy Run είπε...

@ Giannis Kafatos

Όπως και εσύ έτσι και εγώ δεν έχω ούτε σεντς σε τράπεζα. Βλέπεις το μόνο που μου έχει μείνει από την "αποταμίευση" είναι ένας κουμπαράς του Τ.Τ. που είχα κερδίσει σε μια έκθεση στο δημοτικό.

Το θέμα όμως είναι ότι για ακόμα μια φορά ΕΜΕΙΣ θα πληρώσουμε την νύφη...

Giannis Kafatos είπε...

po po που τους θυμήθηκες τους εν λόγω ΤΤ κουμπαράδες! Είχα φάει τα λυσακά μου μια φορά να τον διαρρήξω γιατί είχα κιαλάρει ένα σούπερ skateboard στο ΡοΖ Πουπέ στον Περαία και δεν τα καταφερα με τίποτα!!!

Run Boy Run είπε...

@ Giannis Kafatos

Τελικά το skateboard το αγόρασες ; :)