Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ

Αδέλφια καλημέρα,

Δεν ξέρω αν κάποιος μπορεί να μας απαντήσει το πότε θα πιάσουμε πάτο, όμως απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Δρόμο μέσα στην ανέχεια και την φτώχεια που μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια οι «κρίσεις» ΤΟΥΣ. Ανέχεια και φτώχεια, δύο έννοιες που για εμάς μπορεί ακόμα να είναι απλές λέξεις, όμως για εκατομμύρια κατοίκους του πλανήτη είναι οι «ετικέτες» της ζωής τους.

Αδελφέ, μην μπεις καν στον κόπο διαβάζοντας αυτές τις γραμμές να κουνήσεις το κεφάλι σου με θλιμμένο ύφος σκεπτόμενος τους φτωχούς της Αφρικής ή τους φτωχούς σε Ασία και Λατινική Αμερική. Αν δεν το έμαθες τα κατάφεραν μια χαρά και πλέον άλλαξαν την γεωγραφία της φτώχειας.

Στην πλούσια Ιαπωνία οι αρχές ανακάλυψαν ένα 49χρονο νεκρό μέσα στο σπίτι του. Ο άνδρας που εδώ και ένα χρόνο ήταν άνεργος, πέθανε πριν από ένα μήνα. Στους αστυνομικούς έκανε εντύπωση το άδειο του ψυγείο καθώς και ότι η νεκροψία έδειξε ότι το στομάχι του δεν υπήρχε ίχνος φαγητού.

Αδελφέ τι έγινε ; Η Ιαπωνία σου «κάνει» κάτι το μακρινό ; Εάν ναι, τότε σου έχω και κάτι από εδώ δίπλα…

Στην Βοσνία και αφού το δίδυμο των κοντών τσάρων της Ρωσίας έκλεισε το φυσικό αέριο, τουλάχιστον 6 άτομα πέθαναν από το κρύο.

Αν η Βοσνία δεν σου κάνει για δυτική Ευρώπη, σου έχω και απ’ αυτό…

Σίγουρα κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τους 265 άστεγους νεκρούς στο Παρίσι που είπαν γεια σε αυτό τον μάταιο κόσμο παγωμένοι.

Όμως βρε Αδελφέ μην τα χάνεις… Το σύστημα είναι εδώ έτοιμο για ακόμα μια φορά να δώσει την λύση. Η αρχή έγινε στην Αγγλία όπου μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ αποφάσισαν αντί του να πετάνε τα ληγμένα τρόφιμα να τα βάζουν πίσω στο ράφι σε τιμές κόστους ώστε οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα να μπορούν να τα αγοράσουν (Oh my God… Τι φιλάνθρωποι… Τι Charity).

Βλέπεις Αδελφέ… Οι Ευρωπαίοι προτιμούν ζωντανούς φτωχούς με γεμάτο στομάχι έστω και με ληγμένα τρόφιμα, παρά νεκρούς φτωχούς με άδειο στομάχι.

Χαιρετίσματα στο σπίτι Αδέλφια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: