Τρίτη 20 Μαΐου 2008

ΜΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ Vs GUINNESS



Αδέλφια καλησπέρα,

Αφορμή για το σημερινό ποστ, μου έδωσαν ένα χθεσινοβραδινό τηλεφώνημα και ένα άρθρο του Θύμιου Παπανικολάου στο περιοδικό resalto (http://www.resaltomag.gr/175.mag). Χθες το βράδυ λοιπόν κατά τις 9 κτυπάει το τηλέφωνο και με χαρά βλέπω ότι ένας φίλος από τα παλιά με καλεί. Κουβέντα στην κουβέντα του ρίχνω την ιδέα να περάσει από το σπίτι για να πιούμε μπύρες και να χαζέψουμε στην τιβι… και εκεί που ήμουν έτοιμος να αρχίσω να «χώνω» Guinness στο ψυγείο, ακούω ως απάντηση «άσε δεν μπορώ, θα αρχίσει και ο Μάκης σε λίγο». Κάγκελο εγώ δεν μπορούσα να πιστέψω στα αυτιά μου. Ο τύπος προτίμησε να δει «Κίτρινο τύπο» από το να πιούμε μπύρες. Μετά από λίγο και κατά την διάρκεια της ιντερνετικής μου βόλτας να σου και το άρθρο του Παπανικολάου που τιτλοφορείτε «Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Η μεγάλη και σύνθετη απάτη». Μετά από αυτά τα δυο γεγονότα πιστεύω ότι ήρθε η ώρα ως φύλαρχος να καταθέσω την γνώμη μου (μην ξεχνάτε ότι όλοι έχουμε τουλάχιστον από μια τέτοια).

Από την ημέρα νούμερο ένα της δημιουργίας των κοινωνιών, οι ίδιες οι κοινωνίες είχαν την ανάγκη κατασκευής λαϊκών υπέρ ηρώων κάτι σαν τον Ρομπέν, τον Ζορό (όχι τον Ψωμιάδη αλλά τον original), τον «μικρό ήρωα» και τον σπίθα καθώς και τόσους άλλους. Ο Παπανικολάου καθώς και όλοι ο σύγχρονοι φιλόσοφοι συμφωνούν ότι η ιδεολογία του λαϊκού ήρωα οδηγεί στον εφησυχασμό, τη μοιρολατρία, την πολιτική ύπνωση. Ο λαϊκός ήρωας προσφέρει στους κοινωνικά εξαθλιωμένους και στα θύματα της εκμετάλλευσης το ναρκωτικό χάπι της παρηγοριάς. Τους παρηγορεί με φανταστικές βολτίτσες μακριά από τα προβλήματα τους. Τους (μας) βάζει σε μια εικονική πραγματικότητα που η δικαιοσύνη δεν είναι τόσο τυφλή και που και που ρίχνει καμιά ματιά στην αδικία που έχουμε δεχτεί. Ο Μάκης είναι ένας σύγχρονος τέτοιος ήρωας που με την δύναμη της εικόνας (πολύ μεγάλη υπόθεση) μπαίνει στα σπίτια μας ως εκδικητής για όλα τα δεινά που συμβαίνουν σε αυτή την χώρα. Φυσικά ένας original εκδικητής δεν θα τον ένοιαζαν οι κανόνες της αγοράς (βλέπε τηλεθέαση) και θα προσπαθούσε να χρησιμοποιήσει την όποια του εξουσία προς το καλό του άμοιρου αποχαυνωμένου λαού. Αλλά δυστυχώς όποτε οι εκπομπούλες κάνουν κοιλίτσα σε νούμερα τα θέματα «φωτιά» πάνε περίπατο και να σου ο Νταλάρας (δεν μας χέζεις ρε), να σου ο Καρβέλας, να σου η κυρία «δεν βγήκα βουλευτής αλλά έγινα κερατού» (Αρβανιτίδη σύζυγος Πασχάλη).

Τα μεγάλα νούμερα που ο Μάκης έχει κάνει και σίγουρα θα ξανά κάνει δεν οφείλονται μόνο στην εμπορευματοποίηση του πόνου μας και στα δάκρια μας. Όσο η κοινωνία θα νοσεί τόσο ο Μάκης θα εμφανίζεται δυο φορές την εβδομάδα στα σαλόνια μας ως κοινωνικός εισαγγελέας. Αποκαλύψεις χωρίς καμία ιδιαίτερη σημασία ίσα ίσα για να χαϊδέψουν το ρυτιδιασμένο πρόσωπο των κυβερνόντων (όποιοι και να είναι αυτοί). Η προσβολή της νοημοσύνης μας αλλά και της αισθητικής μας κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει. Κάποια στιγμή θα πρέπει να πατήσουμε αυτό το κόκκινο κουμπάκι του τηλεκοντρόλ μας και να τους στείλουμε από εκεί που ήρθαν.

Χαιρετίσματα στο σπίτι Αδέλφια.

ΥΓ : Ως Φύλαρχος πρέπει να νοιάζομαι και για την εξωτερική πολιτική της φυλής μας. Γι’ αυτόν λοιπόν τον λόγο από χθες ποστ τα οποία απηχούν απόψεις της φυλής μπορείτε να τα βρείτε και στο bazoma http://bazoma.blogspot.com/

10 σχόλια:

Laplace είπε...

δεν τον παω καθολου τον Ζουγκλα φιλε..συμφνωνω μαζι σου..
και λιγα λες για τον μ@@@Α..

Run Boy Run είπε...

@ laplace78

Καλημέρα Αδελφέ,

Μήπως έφτασε η ώρα να πατήσουμε εκείνο το κόκκινο κουμπάκι που λέγαμε :)

Daria είπε...

Εγώ πάντως το πάτησα και ησύχασα. Μαθαίνω από σπόντα τι γίνεται στον κόσμο αλλά έτσι κι αλλιώς τα σοβαρά δεν υπάρχει περίπτωση να μη τα μάθω. Για τα υπόλοιπα σκασίλα μου...

Run Boy Run είπε...

@ daria pavlovna

γουελκαμ γουελκαμ... Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου και θα σου βγάλω το καπέλο αφού μπόρεσες και το πάτησες.

kikop80 είπε...

Μεγάλη καλησπέρα στο Φύλαρχο και στους υπόλοιπους!:)
Έχεις δίκιο απόλυτο!!!
Κάτι λίγο Μάκης κάτι λίγο η μπάλα κάτι λίγο μπούτι και βυζί στην TV, πάει σάλεψε ο κόσμος!
ΥΓ.
Ψήφο στον Ισπανό!

Run Boy Run είπε...

@ kikop80

Γι’ αυτό ξαναλέω… πάτα του το κωλόκουμπο… ναι ναι αυτό το κόκκινο πάνω αριστερά είναι.

kikop80 είπε...

Συγχαρητήρια φύλαρχε για τον Λάμπρο!
Μόνο αυτό έχω να δηλώσω!
Και εις ανώτερα!!!

Run Boy Run είπε...

@ kikop80

Thank you thank you... Επιτέλους γενήκαμε άντρες και όταν κατουράμε σηκώνουμε και το πόδι... :) (και για όσους δεν κατάλαβαν με τον kikop80 μιλάμε για το κατόρθωμα του Λάμπρου -ο σκύλος μου- που σήκωσε το πόδι του) Αυτό είναι πιο σημαντικό από τον Μάκη. :)

kikop80 είπε...

Άντρας με το Α κεφαλαιο!!!
Εύχομαι να γίνει ένας τρανός κυνηγός τρούφας(το μανιτάρι όχι του ζαχαροπλαστείου)!
Ξέρεις πόσο πάει το γραμμάριο ε?

Run Boy Run είπε...

@kikop80

Τρούφα??? Σιγά να μην κάνω τον Λάμπρο στρουμφάκι...