Σάββατο 10 Μαΐου 2008

MEGA ΛΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ

Αδέλφια καλησπέρα,

Σήμερα θα προσπαθήσω να σας διηγηθώ τι μπορεί να πάθει κάποιος όταν δεν είναι καλό παιδί και ξενυχτάει… όταν ξεχνάει τις συμβουλές της μαμάς και κάνει την νύχτα μέρα βλέποντας τηλεόραση.

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν το ρολόγια έδειχναν την δεύτερη ώρα της ημέρας. Καθόμουν στον καναπέ και χάζευα την CINEMANIA που είχε αφιέρωμα στους επαναστάτες και πως αποδόθηκε η ζωή αυτών στον κινηματογράφο. Όλοι «παρέλασαν» από μπροστά μου, ο Ροβεσπιέρος, ο Μάικλ Κόλλινς, ο Φιντέλ, ο Τσε και πολλοί άλλοι. Σε κάποιο διάλλειμα της ενδιαφέρουσας εκπομπής, πιάνω στα χέρια το τηλεκοντρόλ και αρχίζω το ζάπινγκ. Οι γνωστές φάτσες ήταν εκεί. Ο Λιακόπουλος, η Δέσποινα των χαλιών και πολλοί άλλοι σε ένα ιδιότυπο after party. Ξάφνου να το σήμα του δελτίου ειδήσεων στο MEGA. «Ωραία» σκέφτομαι και αποφασίζω να δω ειδήσεις μήπως και έχασα κάτι τρομάρα μου.

Η Δουκακάρου με την γνωστή ξανθιά καούκα με καλησπέρισε όλο νάζι και τσουπ μου σερβίρει το πρώτο θέμα του δελτίου ειδήσεων του Μεγάλου ( ή πράσινου) καναλιού. «Κύμα ακρίβειας χτυπάει τα ελληνικά νοικοκυριά…»

Για μερικά δέκατα του δευτερολέπτου έμεινα άφωνος.

«Βρε μπας και μπερδεύτηκαν τα θέματα; Βρε μπας και βλέπω ειδήσεις του προηγούμενου μήνα; Βρε μπας και απλά κοιμάμαι βλέποντας κάποιο όνειρο; Και γιατί ενώ κοιμάμαι βλέπω την Δουκακάρου;;;»

Μια σειρά από τέτοιου είδους σκέψεις γέμισαν το κεφάλι μου. Όμως τίποτα από αυτά δεν είχε συμβεί… η πραγματικότητα ήταν ότι δεν τα είχα χάσει, ούτε και κοιμόμουν, έβλεπα το δελτίο ειδήσεων του MEGA. Μέχρι να συνέλθω να σου και το βίντεο του θέματος.

«Το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση με άξονα την ακρίβεια που πλήττει τα ελληνικά νοικοκυριά.» Να και ένα μικρόφωνο κολλημένο στην μούρη του Λοβέρδου και αυτός να εξηγεί την αντιπολιτευτική γραμμή του κόμματος.

Εντελώς μηχανικά τα δάχτυλα μου άγγιξαν το mute στο τηλεκοντρόλ και σκέφτηκα ότι μάλλον έφτασε η ώρα να μεταναστεύσω. Δεν φτάνει που η ακρίβεια χτυπάει αποκλειστικά και μόνο την πόρτα του απλού μέσου έλληνα πολίτη, έχουμε και αυτούς να μας περνάνε για μαλάκες. Την Τρίτη που μας πέρασε 29 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν ερώτηση στην βουλή σχετικά με την ακρίβεια. Κατά τις 21:30 και ενώ στην βουλή ήταν ο «κοίτα φοράω ωραίο μαντήλι» υπουργός ανάπτυξης Φώλιας στα έδρανα κάθονταν μόλις 9 από τους 29. Η απαξίωση του κοινοβουλευτικού μας συστήματος σε όλο της το μεγαλείο.

Με λίγα λόγια και για επίλογο, εάν αυτό είναι αντιπολίτευση εγώ είμαι ο Πάπας Βενέδικτος και αν το δελτίο ειδήσεων του MEGA είναι έγκυρο και αντικειμενικό εγώ είμαι ήδη στην Γη του Πυρός και σας περιμένω…

Χαιρετίσματα στο σπίτι Αδέλφια.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

περίμενε σύντροφε, σε λίγο θα δεις και τον Κίμωνα με την κάμερα στην λαϊκή...

"Η Δουκακάρου με την γνωστή ξανθιά καούκα" χαχαχαχαχα... ΚΑΛΟ !!!

Λαϊκό Στρώμα είπε...

Δεν τίθεται θέμα ακρίβειας. Κάνα δυό καρτέλ να συνετιστούν, κάνας υγιής ανταγωνισμός να εγκαθιδρυθεί και καμμιά στρέβλωση της αγοράς να παταχθεί και θα στανιάρει ο εργάτης.

Run Boy Run είπε...

@ alexandros

Κίμωνα??? Όχι σε παρακαλώ... κάνε ότι άλλο θέλεις αλλά όχι τον Κίμωνααααα...

Run Boy Run είπε...

@ laiko stroma

κάνε τα καρτέλ 4 - 5 ώστε να στανιάρει ακόμα πιο πολύ ο εργάτης. Και που είσαι... αυτό είναι μόνο η αρχή.

Laplace είπε...

συμφωνω με rbr,αρκετα τα καρτελ,ανυπαρκτη η κυβερνηση..αλλα στο θεμα μας:ΕΛΕΟΣ..χαχαχα

Run Boy Run είπε...

@ laplace78 :

Καλημέρα φίλε. Την λέξη έλεος ας την βάλουμε δίπλα στα καρτελ. Αλλά δεν φταίνε αυτά... συμφωνώ ότι το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης ανήκει στην κυβέρνηση.

kikop80 είπε...

Καλησπέρα τρέξε παιδί τρέξε.
Ποιά κυβέρνηση, ποιά αντιπολίτευση!
Δεν υπάρχει τίποτα, μοναχά ο ανυπεράσπιστος πολίτης!
Και Αχ! Και Βαχ!

Run Boy Run είπε...

@ kikop80

Οκ... αλλά ο "ανυπεράσπιστος" πολίτης κάθε 4 χρόνια πάει στις κάλπες. Ποιο είναι το αποτέλεσμα???

kikop80 είπε...

Ραν μποι ραν,
ο πραγματικά ανυπεράσπιστος δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Έχουν τους τρόπους να τον ελέγχουν. Αυτός που είναι πραγματικά επικίνδυνος είναι ο απαίδευτος πολίτης.
Μόνο όπλο η παιδεία.
Άλλωστε όλες οι επανασταττικές ιδέες, κινήματα, θεωρίες δεν τις διατύπωσε ,κανένας εργάτης που δεν είχε στον ήλιο μοίρα και χρόνο ούτε να πρρρ!!!

Ξανά ΑΧ και ΒΑΧ!
Χε!:)