Σάββατο 31 Μαΐου 2008

ΞΥΠΝΑΤΕ...ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΙΜΜΗ

Αδέλφια καλημέρα,

Την ιδέα για το σημερινό ποστ μου την έδωσε μια ανάρτηση του Αδελφού MZ από το bazoma http://bazoma.blogspot.com/2008/05/blog-post_5380.html με τίτλο «Δεν πήραν χαμπάρι (πάλι) τα ΜΜΕ τον σκοτωμό…

Στο ποστ του ο ΜΖ ασχολήθηκε με τον χαμό που έγινε στην Κέρκυρα και ειδικότερα στην Λευκίμμη, με τους κατοίκους να στήνουν οδοφράγματα και συγκρούονται σώμα με σώμα με τα ΜΑΤ ώστε να μην εγκατασταθεί το ΧΥΤΑ στην περιοχή τους.

Προσπάθησα να φέρω στο μυαλό μου τα δελτία ειδήσεων των Μέσων Μαζικού Ευνουχισμού (ΜΜΕ) εκείνης της ημέρας και τα κατάφερα. Πρώτο θέμα τα επεισόδια στα πανεπιστήμια, δεύτερο θέμα η ακρίβεια, τρίτο θέμα το υπουργικό συμβούλιο, τέταρτο θέμα οι εκλογές στα Σκόπια και μετά το χάος... όπου έπαιξε (αν έπαιξε) ήταν προς το τέλος του δελτίου μόνο και μόνο για να προσφέρουν τα δελτία στο φιλοθεάμον κοινό τους εικόνες γεμάτες ξύλο, αίμα και δακρυγόνα… τόσα μα τόσα δακρυγόνα που κόντεψα να σκάσω μέσα στο σαλόνι μου. Κάπου προς το τέλος του ρεπορτάζ ακουγόταν ότι 3 άνθρωποι (μια έγκυος, μια άλλη γυναίκα και ένας πιτσιρίκος 16 ετών) νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Κέρκυρας (ναι σε αυτό που πεθαίνει το ένα νεογνό μετά το άλλο).

Με τα πολλά και αφού τελείωσαν οι ειδήσεις έκανα μια βόλτα σε μπλογκ μήπως και καταλάβω το τι γίνετε εκεί στο νησί των Φαιάκων ή όπως μου αρέσει καλύτερα εκεί στο νησί της Ρένας Βλαχοπούλου. Κάπου στην βόλτα βρήκα το μπλογκ των κατοίκων της Λευκίμμης http://xyta-lefkimis.blogspot.com/ και έτσι όπως διάβασα μήπως και ξεστραβωθώ… τι είδα ; Οι άνθρωποι μαζεύουν υπογραφές (για το αυτονόητο, για ποιότητα στην ζωή τους, για καθαρό οξυγόνο) και με λύπη διαπίστωσα ότι μόνο 1226 Έλληνες έκαναν τον «κόπο» να υπογράψουν… Ναι μόνο 1226. Όταν πριν από μερικές εβδομάδες όλοι έτρεχαν να υπογράψουν για κάποιον Κούλογλου που έχασε 60.000 ευρώ τον μήνα ή όταν πριν από μερικούς μήνες 4.500 Έλληνες υπέγραψαν κατά των φασιστοειδών κιτρινιάριδων Κινέζων που καταπιέζουν τους κακόμοιρους Θιβετιανούς…

Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι αισθάνομαι ΝΤΡΟΠΗ. Ντροπή γιατί το 2008 αφήνουμε ένα «χωριό» να μοιάζει σαν τους Γαλάτες. Αισθάνομαι ντροπή γιατί για ακόμα μια φορά δείχνουμε ότι αυτό που μας νοιάζει είναι να μπει μακριά από τον πρωκτό μας και ας μπει όπου να είναι…

Κλείνοντας ελπίζω σε ΕΣΑΣ και είμαι σίγουρος ότι θα διαδώσετε το μπλογκ των κατοίκων της Λευκίμμης.

Χαιρετίσματα στο σπίτι Αδέλφια.

ΥΓ : και για να μην ξεχνιόμαστε ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ… ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ. ΜΗΝ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΕΤΕ ΤΟ ΓΕΛΙΟ

10 σχόλια:

Laplace είπε...

θα το διαδωσω αδελφε..καλημερα..

ΖΟΥΜΕ μια νεα ΧΟΥΝΤΑ..

Run Boy Run είπε...

@ laplace78

Καλημέρα Αδελφέ. Μέρα με την μέρα αυτοί μοιάζουν όχι με τους Συνταγματάρχες αλλά με τον Φράνκο (ξέρεις λίγο πιο μπρουτάλ...) Μαύρο και πάλι μαύρο.

kikop80 είπε...

Καλημέρα φύλαρχε!

Δίκιο έχει ο ρομποτάκος! Ζούμε μια Χύντα μεταμφιεσμένη και καλοντυμένη σε δημοκρατία!
Αποπροσανατολισμός, φίμωση και λογοκρισία, διώξεις, βία!
Όλα αυτά ενάντια στον απλό πολίτη!

Run Boy Run είπε...

@ kikop80

Όπως τα λες... Χούντα... Η Χούντα όμως έπεσε με λαϊκη εξέγερση. Εδώ βλέπεις ότι προτιμούν να υπογράψουν για τον κάθε Κούλογλου, να υπογράψουν για το Θιβέτ (ας δείξουμε το πόσο αντικομμουνιστές είμαστε) και να αφήσουν την κάθε Λευκίμμη στην μοίρα της.

Ευνουχισμένος Λαός. Αυτό είμαστε.

αντωνης είπε...

καλησπερα!
Πολυ ωραια αναρτηση.

Στο τελευταιο σχολιο διαφωνω ομως. Καμια χουντα δεν επεσε απο καμια λαϊκη εξεγερση, γιατι πολυ απλα αυτο δεν υπηρχε.
Οι Αμερικανοι τους εβαλαν, οι ιδιοι τους εριξαν για να φερουν πισω τον Καραμαν-αλη. Και αφου ειχαν μεσολαβησει τα γεγονοτα της Κυπρου.

Run Boy Run είπε...

@ Αντώνης

Καλησπέρα και σ' εσένα.

Όσο και να συμφωνώ με τ' ότι οι Αμερικανοί είχαν βρώμικο ρόλο στα γεγονότα, δεν μπορώ να ξεχάσω ότι υπήρξαν ξερονήσια γεμάτα, τις φυλακές της ΕΑΤ με κελιά των 20 ατόμων καθώς και με μια εξέγερση που τερματίστηκε με σφαγή στις 17 Νοεμβρίου του 1973...

Μάλλον καταλαβαίνεις ότι δεν μπορώ να συμφωνήσω με την τοποθετησή σου(δεν υπήρξε καμιά λαϊκή εξέγερση) ούτε για ένα δευτερόλεπτο.

Και πάλι καλό απόγευμα.

αντωνης είπε...

@run
Απαντω γιατι νομιζω οτι παρερμηνευτηκε μια λεξη.

Λαϊκη εξεγερση για μενα σημαινει κατι παλλαϊκο. Αυτο πιστευω οτι δεν υπηρχε στην περιοδο της χουντας, και γι' αυτο κρατησε και 7 χρονια.
Αντισταση υπηρξε, αλλά απο μια μειοψηφια του ελληνικου λαου.
Και γνωμη μου ειναι οτι δεν επεσε απο την αντισταση η χουντα.

(και για να μην παρεξηγηθω, δεν ειμαι υποστηρικτης της χουντας ουτε και δεξιος)

Run Boy Run είπε...

@ Αντώνης

Δεν υπάρχει περίπτωση να παρεξηγηθείς...

Όμως θέλω να πιστεύω ότι ξέρεις πως η οποιαδήποτε μορφή εξέγερσης ξεκινά από μια σπίθα.

Μικρές "σπίθες" οδήγησαν στο Πολυτεχνείο. Από εκεί και πέρα ο Νοέμβρης του 1973 ήταν πολύ κοντά στην μέρα που έπεσε η Χούντα. Αυτά τα γεγονότα έκαναν τους Χουντικούς καθώς και τους ντόπιους και ξένους συνεργάτες να πάρουν την απόφαση προς αποχώρηση.

Από εκεί και πέρα σέβομαι την γνώμη σου σέβομαι την γνώμη σου χωρίς όμως να συμφωνώ.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερίζω την φυλή.
Το θέμα της ανάρτησης είναι πρόσφορο για μια ανάλυση πάνω στόν τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τήν πραγματικότητα και σκέφτομαι να τήν αποτολμήσω.
Λοιπόν έχουμε και λέμε οι συνιστώσες του προβλήματος είναι
α)Κάποιοι τόνοι σκουπιδιών που ψάχνουν σπίτι..
β)Κάποιοι παραγωγοί σκουπιδιών,οι οποίοι,αφού είτε ενεργητικά είτε παθητικά έχουν εξοντώσει ένα απίστευτα τέλειο σύστημα ισσοροπίας ενός πλανήτη, δέν θέλουν τα προιόντα τους κοντά τους..
γ)Κάποιοι καταγέλαστοι κατ'επάγγελμα ψεύτες και τυχάρπαστοι οι οποίοι παρασιτούν στίς κοινωνίες και αυτάρεσκα αποκαλούνται πολιτικοί(όποιος έχει δεί το V for Venteta θα ξέρη και τήν χρησιμότητα τους όπως αυτοί τήν εννοούν)..
Δ)Κάποιοι,ειδεχθώς παρασιτούντες,μισθωτοί οι οποίοι διακατέχονται από έναν εσμό συμπλεγμάτων(κατωτερότητας,εξουσιομανίας,βολέματος,κ.λ.π.) και οι οποίοι αποκαλούνται αστυνομικοί υπάλληλοι..
και τέλος
Ε)Κάποιες ιδιαίτερες στιγμές στίς οποίες ο ψυχισμός καθενός είναι πέρα για πέρα ανυπεράσπιστος καί ευάλωτος σε παρορμήσεις..
Ολα αυτά συνθέτουν μιά εικόνα της είδησης η οποία όπως προκύπτει διαθέτει τουλάχιστον 5 οπτικές γωνίες και εδώ ακριβώς,μετά από τήν διαπίστωση τών οπτικών τού πράγματος,έρχομαι να ρωτήσω φίλε φύλαρχε run μετά από αυτήν την καταγραφή γιατί ακριβώς νοιώθεις ντροπή για το έτος 2008,πρίν δέν συνέβαιναν,? γιά τό άθλιο κράτος,του οποίου είσαι πολίτης,? γιά τούς γελοίους ένστολους εφαρμοστές τών επιταγών του,τούς οποίους μισθοδοτείς,? γιά τούς συμπολίτες σου,οι οποίοι ειρήσθω έν παρόδω,δέν κατοίκησαν ποτέ και από τήν πρακτική τους συνάγεται το ότι δέν θέλουν με τίποτα σέ Άνω Λιόσια? Θα πρότεινα να νοιώθουμε ντροπή όλοι μας γιατί τα λόγια τού Κυρίου Βάρναλη:..ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΚΙ'ΑΒΟΥΛΟΙ ΑΝΤΑΜΑ ΠΡΟΣΜΕΝΟΥΜΕ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟ ΘΆΜΑ......δυστυχώς μάς έχουν περιγράψει τόοσο τέλεια.
Αυτά είχα να πώ και γράμματα γνωρίζω.
ΥΓ. Στόν φίλο Αντώνη
είναι πολύ κρίμα να μήν λές λαό αυτούς πού περπάτησαν τήν λεωφόρο LENIN στήν Ικαριά,τόν Αη Στράτη,τήν Γυάρο για να μπορούμε σήμερα εσύ και εγώ να τά λέμε...Σκέψου το!!

Run Boy Run είπε...

@ Ανώνυμος

Καλημέρα. Με εντυπωσιάζεις όταν "αποτολμάς" αναλύσεις... :)

Λοιπόν έχεις απόλυτο δίκιο και η ανάλυση σου είναι πέρα για πέρα αποστομωτική. Το θέμα έχει και τις 5 συνιστώσες που καταγράφεις. Αλλά... πρέπει να απαντήσω σχετικά με την αιτία που με κάνει να νοιώθω ντροπή.

Νοιώθω ντροπή όταν έχουν περάσει από την χώρα πακέτα και πακέτα χρημάτων από την Ε.Ε. για εφαρμογές ανακύκλωσης και παρ' όλα αυτά είμαστε η προτελευταίοι στο θέμα στην Ευρώπη. Αν εξαιρέσεις την χώρα μας και την Ιταλία δεν είδα κανένα άλλο ευρωπαίο να παίζει κλωτσιές και μπουνιές με αφορμή το που θα πάνε τα σκουπίδια... και ξέρεις το γιατί; Γιατί ο Ολλανδός ανακυκλώνει το 65%, ο Αυστριακός το 59% και ο Έλληνας το 8%.

Άρα νοιώθω ντροπή ότι τα χρήματα πήγαν σε βίλες και ανύπαρκτες εταιρείες ανακύκλωσης και αφήσαμε κατοίκους περιοχών να στήνουν οδοφράγματα...

Εύχομαι καλό μήνα... :)