Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ


Αδέλφια Καλησπέρα,

Σήμερα κλείνουν 3 χρόνια από την ημέρα που "έφυγε" ο Χαρίλαος Φλωράκης. Τοποθέτησα το "έφυγε" ανάμεσα σε εισαγωγικά γιατί ΑΝΤΡΕΣ σαν τον Χαρίλαο Φλωράκη δεν μπορούν να φύγουν ποτέ από κοντά μας.

Για επίλογο σας παραθέτω το αποχαιρετιστήριο σημείωμα του Χαρίλαο Φλωράκη...

«Δεν το ονοματίζω τούτο το χαρτί διαθήκη για το λόγο ότι δεν έχω τίποτα να διαθέσω. Ό,τι βιος είχα το έχω δώσει στο Κόμμα, στο Κόμμα στο ΚΚΕ με τα γνωστά σύμβολά του, την Μαρξιστική – Λενινιστική ιδεολογία του, το πρόγραμμά του και τις αρχές του. Πολιτικά δεν έχω επίσης τίποτα να αφήσω. Ό,τι είχα το έδωσα με τη συγκεκριμένη δράση μου. Να αφήσω πολιτικές ορμήνιες δεν το θεωρώ σοβαρό. Θέλω να επιστρέψω, και να ταφώ στον τόπο που γεννήθηκα στο Παλιοζογλώπι και συγκεκριμένα στον Αηλιά για νάχω αγνάντιο. Ο τάφος να είναι απλός, μόνο να φραχτεί για να μην με ξεχώσουν τα αγρίμια. Δεν θέλω λόγους και στεφάνια. Αυτά να εκφραστούν με βοήθεια στο Κόμμα.»

Χαιρετίσματα στο σπίτι Αδέλφια.

8 σχόλια:

Λαϊκό Στρώμα είπε...

Δεν τον πρόλαβα ουσιαστικά στην ενεργό πολιτική δράση, αλλά είναι ένας άνθρωπος που σέβομαι βαθύτατα, παρά τα, κατ' εμέ, λάθη που έκανε και τις διαφωνίες που τυχόν θα είχα εκείνο τον καιρό.

Run Boy Run είπε...

@ laiko stroma

Θα απαντήσω κοινότυπα… Τα λάθη είναι για τους ανθρώπους και αυτό το ξέρεις και το ξέρω. Αυτό που δεν πρέπει κανείς μας να ξεχάσει είναι τους ατελείωτους αγώνες σε όλα τα μέτωπα που έδωσε ο Χαρίλαος Φλωράκης.

Turdus Merula είπε...

-"Ρε", μου λέει,αφου με είχε δεί πιο πιτσιρικά,"και οι δύο οι γέροι σου να ανέβουν ο ένας στην πλάτη του άλλου,πάλι δεν θα σε φτάσουν..."
-Το άλλο.Στη Φυλακή είχε ένα κουστούμι το οποίο δεν του έκανε και το χάρισε στον Αρίστο.Αλλά έλα που αυτός ήταν 1,90 κι ο Αρίστος μετα βίας 1,70.Το φόρεσε βέβαια κι έπεσε το γέλιο της αρκούδας...
...έτσι για να σπάσουμε το "συγκινησιακό"

Run Boy Run είπε...

@ mz

Καλά κάνεις και σπας το "συγκινησιακό"... άλλωστε δεν ταιριάζει σε ένα τέτοιο ΠΑΛΙΚΑΡΙ σαν τον Φλωράκη

Ελ Μακαρόνιους είπε...

Θυμάστε τι βροχή έπεσε μετά την κηδεία...; για να σπάσω κι εγώ το συγκινησιακό, έριχνε καρέκλες, όμως μην με πεις μεταφυσικό, ιδεαλιστή και θεωρίες για Μ. Παρασκευές και τα τέτοια.

Ένα πράγμα που μου είχε σπάσει τα νεύρα τότε αν θυμάστε, είναι ότι τα ΜΜΕ αφιέρωναν περισσότερο χρόνο στην πρωτιά της Παπαρίζου παρά στον Χαρίλαο. Οι ξεφτιλισμένοι.

Ας κρατήσουμε εκείνο το σύνθημα που βγάλαμε εκείνη τη μέρα.

ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΝ ΝΙΚΗ
ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΙ
ΟΡΚΟΣ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ
ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ ΓΙΩΤΗ

Run Boy Run είπε...

@ Ελ Μακαρόνιους

Ναι Σύντροφε ας το κρατήσουμε το σύνθημα ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ :

ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΝ ΝΙΚΗ
ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΙ
ΟΡΚΟΣ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ
ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ ΓΙΩΤΗ

ΥΓ: Είναι τεράστια τιμή όλων μας που βρεθήκαμε κάτω από την ίδια "στέγη" με τον ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΩΤΗ

Ανώνυμος είπε...

Και να φανταστείς σύντροφε ότι ο θάνατος του ήταν δεύτερο θέμα στα δελτία εκείνο τον καιρό,
το πρώτο ήταν η παπαριζου...

R.I.P

Run Boy Run είπε...

@ alexandros

Βρε Αλέκο δεν τους ξέρεις τους δημοσιογράφους; Τι διαφορετικό περίμενες ;