Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

ΤΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΩ ΜΠΑΜΠΑ ;

Αδέλφια καλημέρα και καλή εβδομάδα,

Ξεκινάω την εβδομάδα με δύο ερωτήσεις προσπαθώντας να δω σε τι κατάσταση είναι η μνήμη σας.

Ερώτηση πρώτη, ποιο ήταν το μάθημα με το μεγαλύτερο χαβαλέ στην τάξη; Τι ακόμα το σκέφτεστε ; Μα φυσικά το Μάθημα Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Το τι φασαρία και το τι χαβαλές επικρατούσε κατά την διάρκεια αυτού του μαθήματος σίγουρα το θυμάστε. Ερώτηση δεύτερη έναν γαμπρό – υπουργό του Αντρέα με το όνομα Θόδωρος Κατσανέβας τον θυμάστε ; Εάν όχι, εγώ είμαι εδώ για να σας τον θυμίσω και για να σας ενημερώσω ότι ο συγκεκριμένος κύριος «μορφώνει» φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς ως καθηγητής της Οικονομικής της Εργασίας. Ο κύριος Κατσανέβας λοιπόν μαζί με επιστημονική (;) του ομάδα έκαναν μια έρευνα σχετικά με τα επαγγέλματα του μέλλοντος. Ας δούμε λοιπόν τι έδειξαν τα συμπεράσματα της έρευνας.

Οι εργασίες που σχετίζονται με την υψηλή τεχνολογία (τι πρωτότυπο), με την οικονομία, το εμπόριο και τις κατασκευές, θα έχουν σταθερή ζήτηση στο άμεσο μέλλον. Μετά από αυτή την βαρύγδουπη επικεφαλίδα ο κος. Κατσανέβας αφού μας λέει ότι οδοντίατροι, γιατροί, δικηγόροι και δάσκαλοι θα πεινάσουν, αναφέρει τα πενήντα επαγγέλματα που θα έχουν ζήτηση στο άμεσο μέλλον.

Αν εξαιρέσεις τους τεχνολόγους τροφίμων, τους μηχανολόγους νέας γενιάς και τους τεχνικούς στην πληροφορική, ψάχνω να βρω στον κατάλογο που ακολουθεί, την σύνδεση της νέας τεχνολογίας με τους…

… υδραυλικούς, ξυλουργούς, λογιστές, δικαστές, αξιωματικούς του Εμπ. Ναυτικού, οδηγούς ταξί, λεωφορείου, φορτηγού, μάγειρες, ζαχαροπλάστες, κοινωνικούς φροντιστές (αυτό τι είναι;), διπλωμάτες, αξιωματικούς στρατού και αστυνομίας και για το τέλος κληρικούς ιερείς.

Αν ακόμα δεν καταλάβατε η παραπάνω λίστα είναι οι ειδικότητες με την μεγαλύτερη ζήτηση μέσα στα επόμενα 10 χρόνια στην Ελλάδα (αυτός το λέει όχι εγώ). Ο λαμπρός πρώην υπουργός και νυν πανλαμπρος καθηγητής κος Κατσανέβας με λίγα λόγια δαπάνησε χρήματα του πανεπιστημίου για να κάνει αυτή την έρευνα και με επιστημονικό τρόπο να μας πείσει ότι η άνοδος της υψηλής τεχνολογίας θα βοηθήσει στην αύξηση νέων θέσεων εργασίας σχετικά με οδηγούς ταξί, καραβανάδες, και παπάδες.

Μετά απ’ όλα αυτά τρέχω στην εφορία για αλλαγή επαγγελματικής ιδιότητας…

Χαιρετίσματα στο σπίτι Αδέλφια.

2 σχόλια:

Laplace είπε...

χρειαζομασταν ερευνα για αυτο?καλα τα λες..
καλως σε βρηκα,ωραιο blog

Run Boy Run είπε...

@ laplace78

Έλα ντε... Για πες μου... Ότι κάτσει κάνουν φτάνει να βολευτούν.

ΥΓ: Καλωσόρισες