Τρίτη 8 Απριλίου 2008
14 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΤ ΚΟΜΠΕΙΝ
Καλησπέρα Αδέλφια,
Όταν ο Κερτ Κομπέιν έλεγε ότι «ο φίλος δεν είναι τίποτα άλλο από έναν γνωστό εχθρό» κανείς δεν πίστευε ότι ο χειρότερος φίλος για τον ίδιο ήταν ο εαυτός του.
Ο τελευταίος μύθος του Ροκ Εντ Ρολ βρέθηκε νεκρός σαν σήμερα πριν από 14 χρόνια. Είχε γεννηθεί στο Αμπερντίν της Ουάσινγκτον στις 20 Φεβρουάριου του 1967. Οι ψυχολόγοι που έτρεξαν να αναλύσουν την αυτοκτονία του θεώρησαν ότι τα ψυχικά τραύματα του Κομπέιν ξεκίνησαν στην ηλικία των 7 ετών του όταν και χώρισαν οι γονείς του.
Στα 14 του έπιασε για πρώτη φορά στα χέρια του μια ηλεκτρική κιθάρα που του δώρισε ο Θείος του. Από εκείνη την στιγμή πήρε την απόφαση να γίνει μουσικός με αποτέλεσμα τα παρατήσει το σχολείο.
Το 1987 μαζί με τον Κριστ Νοβοσέλιτς δημιουργεί τους Nirvana και μέσα σε δύο χρόνια το συγκρότημα καταφέρνει να γίνει το νούμερο ένα στην τότε ανερχόμενη μουσική του Σιατλ (grunge). Το 1991 το τραγούδι τους «Smells Like Teen Spirit» καταφέρνει το ακατόρθωτο. Η ροκ μουσική αλλάζει χρώμα και απομακρύνεται από την πεπατημένη της δεκαετίας του 80, ενώ ταυτόχρονα έχουμε την ανάδειξη του grunge στην top θέση των εναλλακτικών ροκ σκηνών. Οι πωλήσεις του «Never mind» που περιείχε τον «Smells Like Teen Spirit» αγγίζουν τα 14 εκατομμύρια αντίτυπα.
Το 1993 το περιοδικό «Rolling Stone» χαρακτήρισε τον Κομπέιν ως το Τζων Λένον του grunge. Κάπου εκεί αρχίζει η περιπέτεια του με τα ναρκωτικά. Αν και εκείνος έλεγε ότι «τα ναρκωτικά είναι χάσιμο χρόνο που καταστρέφει την μνήμη και την αυτοεκτίμηση σου» δεν σταμάτησε να κάνει χρήση μέχρι και της 5 Απριλίου του 1994 όπου και αυτοκτόνησε με μια σφαίρα στο κεφάλι. Οι αρχές του Σιατλ ανακάλυψαν το πτώμα του 3 μέρες αργότερα και η είδηση ανάγκασε το Cnn και άλλα εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ να σταματήσουν το πρόγραμμα τους και να προχωρήσουν σε έκτακτα δελτία ειδήσεων.
Κάπως έτσι τελείωσε η εικοσιεπτάχρονη ιστορία του παιδιού που άλλαξε την ροκ μουσική. Τελειώνω με ακόμα μια φράση του την οποία και προτιμώ να μην την μεταφράσω «I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not.»
Χαιρετίσματα στο σπίτι Αδέλφια.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου