Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

ΦΑΣΙΣΤΕΣ "ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ"


Αδέλφια Καλησπέρα και καλή χρονιά,

Μέρες τώρα όπως και εσείς έτσι και εγώ παρακολουθώ τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ κατά της Χαμάς στην Γάζα. Όλες αυτές τις μέρες διαβάζω και ακούω ΣΧΕΔΟΝ μόνο ανακρίβειες. Στην αρχή είπα να μην ασχοληθώ αφού είμαι σίγουρος ότι δεν θα βρω «το δίκιο μου» από κανένα. ΟΜΩΣ μετά από μια σειρά τραγικών γεγονότων στον Βόλο θεωρώ ότι δεν πάει άλλο και ότι η ΑΜΑΘΕΙΑ που ακολουθεί τον Έλληνα σε όλα τα βήματα της ζωής του είναι η αρχή του κακού για πολλά από τα δεινά μας.

Ας ξεκαθαρίσω λοιπόν μερικά απλά πράγματα που καλό θα ήταν το υπουργείο παιδείας που τόσο κόπτεται για την μόρφωση των παιδιών μας να φρόντιζε ώστε να τα μάθουν.

Εβραίος: Προέρχεται από την εβραική ρίζα “ivri/hever” που σημαίνει “περνάω πέρα” και αναφέρεται στο πέρασμα του Ιορδάνη Ποταμού από τους Εβραίους κατά την Εξοδο από την Αίγυπτο προς στην Γη της Χαναάν.

Άρα μπορεί κάποιος να είναι Έλληνας υπήκοος με Εβραϊκό θρήσκευμα.

Ισραηλίτης: Ακριβές συνώνυμο του “εβραίος”. Η μετάφραση είναι: “αυτός που ανήκει στο λαό που κατάγεται από τον Ιακώβ”.

Ισραηλινός: ο υπήκοος του σύγχρονου κράτους του Ισραήλ. Μπορεί να είναι εβραίος, χριστιανός ορθόδοξος ή καθολικός ή μουσουλμάνος. Ο όρος δημιουργήθηκε το 1948 με την ανεξαρτησία του κράτους.

Τα παραπάνω θα έπρεπε να διδάσκονται στο δημοτικό δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ σύμμαχο κάποιοι ανεγκέφαλοι φασίστες που αυτοαποκαλούνται αντιεξουσιαστές βεβήλωσαν την συναγωγή του Βόλου.

Αυτοί οι φασίστες ποτέ τους δεν μπήκαν στο κόπο να διαβάσουν ότι στην πόλη του Βόλου οι Εβραίοι εργάτες τον προηγούμενο αιώνα πρωτοστάτησαν σε όλους τους αγώνες του εργατικού κινήματος. Κανείς από αυτούς τους φασίστες δεν διάβασε ότι ο πρώτος ηγέτης των ελλήνων εργατών υπήρξε ο ΕΛΛΗΝΑΣ με εβραϊκό θρήσκευμα Αβραάμ Μπεναρόγια.

Βλέποντας χθες στο BBC την τεράστια συγκέντρωση κατά του πολέμου στο Τελ Αβίβ με χιλιάδες κόσμου να κρατά κόκκινες σημαίες, είμαι περίεργος πότε ο Έλληνας θα σταματήσει να ταυτίζει ένα ολόκληρο λαό με το καθεστώς του Ισραήλ, είμαι περίεργος πότε ο Έλληνας θα σταματήσει να ταυτίζει μια θρησκεία με ένα καθεστώς.

Χαιρετίσματα στο σπίτι Αδέλφια.

2 σχόλια:

Costas N. Kouremenos είπε...

Καλά όλα αυτά, αλλά οι Εβραίοι δεν διάβηκαν τον Ιορδάνη αλλά την Ερυθρά Θάλασσα.

Run Boy Run είπε...

@ Costas N. Kouremenos

Σωστό αλλά γράφω για άλλο πέρασμα. Μετά την Ερυθρά θάλασσα, οι Εβραίοι περνάνε και από τον Ιορδάνη ποταμό...
ρίξε μια ματιά και ελπίζω να καταλάβεις.

http://abravanel.wordpress.com/2008/09/21/meaning_in_greek_of_terms_israelite-jew-israeli/