Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ


Αδέλφια καλησπέρα,

Πρέπει να ήμουν μικρό παιδί όταν άκουσα ή διάβασα για πρώτη φορά το γνωστό σύνθημα των Κύπριων «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ». Μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι η μνήμη είναι το μεγαλύτερο όπλο μας ενάντια σε αυτούς που μας θέλουν πιόνια σε μια στημένη παρτίδα σκάκι (ναι, ναι ακόμα και σκάκι μπορείς να στήσεις).

Έτσι και εγώ με την σειρά μου ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ…

… ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ το 1968 και την 12η ολομέλεια της Βουδαπέστης που οδήγησε στην διάσπαση του κόμματος σε μια εποχή που οι μεν μιλούσαν για ενότητα και πάλη και οι δε μιλούσαν για «καρέκλες».

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ τους τόνους λάσπης από την «Εσωτερική Αριστερά» την δεκαετία του ’80, καθώς και το ματάκι που έκλεινε προς την εξουσία (από τότε είχαν το χούι).

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ την επιχείρηση διάλυσης του ΚΚΕ το 1990-1991 από τους μετέπειτα πρωταγωνιστές του ΣΥΝ και μελλοντικούς βουλευτές-υπουργούς του ΠΑΣΟΚ. Όσο κοντός και να είναι ο Ανδρουλάκης ΔΕΝ μπορώ να τον ΞΕΧΑΣΩ έξω από την πόρτα του Περισσού εκείνο το βράδυ να μιλά για «πραξικοπηματική» στάση του κόμματος.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ το συνέδριο του ΣΥΝ το 1996 και την αποθέωση που γνώρισε ο Σημίτης, όταν αυτός έκανε την εμφάνιση τους στην αίθουσα.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ τις εκατοντάδες συνεργασίες ΠΑΣΟΚ – ΣΥΝ στις δημοτικές εκλογές από την δεκαετία του ’90 μέχρι και σήμερα, με αποκορύφωμα την ΠΑΤΑΓΩΔΗ αποτυχία της μπεμπέκας Δαμανάκη στην Αθήνα.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ τις συνεντεύξεις – προτάσεις για συνεργασία του Κωσταντόπουλου προς το ΠΑΣΟΚ.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ τα χιλιάδες παρκαρισμένα καλάμια έξω από την Κουμουνδούρο μετά την εμφάνιση των πρώτων δημοσκοπήσεων των Μάρτη του 2008.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ την επίθεση κατά του κόμματος και της Παπαρήγα που έκανε ο Κοροβέσης στην Πάτρα.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ το πόσο αντικομμουνιστής είναι ο Ψαριανός, που με την πρώτη ευκαιρία ταυτίζει τους Ναζί με τους κομμουνιστές.

Μετά απ’ όλα αυτά και με την μνήμη μου όπως διαπιστώσατε σε πολύ καλά επίπεδα αναφορικά με την ενότητα της αριστεράς σε blog ή σε δρόμους έχω να πω τα εξής…

ΔΕΝ ΜΕ ΧΕΖΕΙΣ ΡΕ «ΝΤΑΛΑΡΑ» (συγνώμη Γιώργο)

Χαιρετίσματα στο σπίτι Αδέλφια.

ΥΓ : Η “συμμετοχή” μου στο μπλογκ της δήθεν “Ενότητα στα Blogs της Αριστεράς”, είναι καθαρή ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ

ΥΓ 2 : Σύντροφε radiocollectiva, καλή δύναμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: