Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΣΟΝ ΠΕΝ

Αδέλφια καλησπέρα,

Όπως ο διάβολος το λιβάνι, έτσι και εγώ προσπαθώ να αποφύγω τις αναρτήσεις με τις οποίες «προτείνω» το οτιδήποτε έχει να κάνει με την διασκέδαση. Θεωρώ ότι οι τρόποι με τους οποίους διασκεδάζουμε είναι προσωπικοί και έτσι όπως λέει και η διαφήμιση «μέση» διασκέδαση δεν υπάρχει.

ΟΜΩΣ… το χθεσινό ήταν άλλο πράγμα…

… Το πόσο μεγάλος καλλιτέχνης είναι ο Σον Πεν το είχα καταλάβει εδώ και χρόνια. Έχοντας στο μυαλό μου τις τελευταίες του ερμηνείες έκατσα χθες το βράδυ να δω στην τηλεόραση την τελευταία σκηνοθετική απόπειρα, το Into the wild.

ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΣΕ… με πήρε από την πολυθρόνα με σήκωσε ψηλά και με έριξε με δύναμη κάτω. Ακόμα και τώρα, σχεδόν 12 ώρες μετά, το στομάχι μου είναι κόμπος. Ξέρω, ξέρω… οι τελευταίες δύο προτάσεις μπορεί να δείχνουν υπερβολικές, όμως έτσι νοιώθω.

Σχεδόν ένα χρόνο από τότε που βγήκε στις ελληνικές αίθουσες μπορώ να πω ότι είδα το ωραιότερο road movie της ζωής μου. Βασισμένος σε αληθινή ιστορία ο Πεν ξεκινά να «παρακολουθεί» την διαδρομή ενός πιτσιρικά που με το τέλος των σπουδών του αποφασίζει να μην γυρίσει σπίτι του και να ξεκινήσει χωρίς λεφτά ένα ταξίδι με προορισμό την Αλάσκα. Η εγκατάλειψη της «καθώς πρέπει» μεσοαστικής ζωής σε συνδυασμό με τα τεράστια οικογενειακά προβλήματα του πρωταγωνιστή μετατρέπουν το φιλμ σε αριστούργημα.

Το soundtrack της ταινίας το υπογράφει ο Eddie Vedder (Τραγουδιστής των Pearl Jam) ενώ η φωτογραφία είναι Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Η.

Με λίγα λόγια όσοι δεν την έχετε δει απλά σας προτείνω να τρέξετε στο video club της γειτονιάς σας ή να περιμένετε μέχρι το nova την ξαναπαίξει (μάλλον σύντομα).

Χαιρετίσματα στο σπίτι Αδέλφια

ΥΓ : Στην φωτογραφία του ποστ είναι ο αληθινός Christopher McCandless, ο άνθρωπος που την ιστορία του ο Πεν έκανε ταινία.

6 σχόλια:

Iptamenos Ollandos είπε...

Φίλε, η επιλογή σου είναι απλά καταπληκτική! Έτυχε να δω την ταινία μόλις βγήκε, πριν 2 χρόνια περίπου. Οι εντυπώσεις μου ήταν περίπου οι ίδιες. Επιπλέον "έτρεξα" να βρω και να διαβάσω το βιβλίο πάνω στο οποίο βασίστηκε ο McCandless για να ακολουθήσει αυτό τον τρόπο ζωής.
Το βιβλίο λέγεται "Walden ή Η Ζωή στο Δάσος" του Θορώ (Τhoreau). Το συστήνω ανεπιφύλακτα για μετά την ταινία...

Καλή δύναμη για την συνέχεια!

Unknown είπε...

Tαινιάρα να και δεν γουστάρω τον Σον Πεν σαν ηθοποιό σαν σκηνοθέτης με έστειλε με το into the wild.
Καλή ταινία με δυναμική και με ποιήση μες στις εικόνες.
Η ιστορία τραγική και τρομερή σαν αρχαία Ελληνική τραγωδία.
Απορώ πως δεν πήρε όσκαρ η ταινία.

Μου αρέσεις φίλε με τα γούστα σου.

ΥΓ
Πέρνα μια βόλτα απο την πλατεία να τα πούμε
Φιλιά

Ανώνυμος είπε...

Η νοβα το ξαναέπαιξε σήμερα και έτσι το είδα και εγώ. πολύ ωραία ταινία.

Κώστας

Run Boy Run είπε...

@ iptamenos ollandos

Αδελφέ, σε ευχαριστώ πολύ για την πρόταση του Θορώ. Ήδη το βρήκα μέσα από τον ιντερνετ και θα φτάσει στα χέρια μου πολύ σύντομα.

Run Boy Run είπε...

@ το παιδι της πλατειας

Πολύ σωστή η παρομοίωση της ταινίας ως ελληνική τραγωδία. Όπως έγραψες είχε όλα τα χαρακτηριστικά.

Run Boy Run είπε...

@ κωστας

Είσαι τυχερός που την είδες. Σου άρεσε ;