Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

ΣΙΓΑ ΤΗΝ "ΔΡΑΣΗ"

Αδέλφια καλησπέρα,

Ας είναι καλά ο ΣΚΑΪ, ο κος. Αλαφούζος, η κα. Κοσιώνη και φυσικά ο υπέρλαμπρος φιλελεύθερος έγκριτος δημοσιογράφος Πάσχος Μανδραβέλης. Χωρίς την απίστευτη επιμονή – εμμονή τους δεν θα είχα πάρει χαμπάρι την δημιουργία νέου κόμματος στην χώρα μας.

Η επιστροφή του Στέφανου Μάνου είναι γεγονός…

… αλλά για κάτσε βρε Αδελφέ… κάτι μου θυμίζει όλη η ιστορία…

… Α !!! θυμήθηκα… 29 Απριλίου 1999. Αιώνες μετά την «διακήρυξη της ανεξαρτησίας» των ΗΠΑ, ο πλανήτης συνταράσσεται με την διακήρυξη του Ελαιώνα, με την οποία παίρνει σάρκα και οστά το πολιτικό όνειρο του Στέφανου Μάνου, «Οι Ταύροι».

Το «αστείο» τελείωσε άδοξα μετά από 2 χρόνια όταν ο κος. Μάνος με μια λυτή ανακοίνωση ενημέρωνε τον ελληνικό λαό για την αναστολή λειτουργίας του κόμματος του. Για όσους δεν έχουν καλή μνήμη σας θυμίζω ότι πριν το κοκόρι λαλήσει 3 φορές ο κος Μάνος πήρε τα φιλελεύθερα κουλουράκια του και την έκανε προς άλλες φιλελεύθερες πολιτείες (Το ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη καλέ).

Κάπως έτσι δέκα χρόνια μετά ο συμπαθέστατος κος Μάνος αποφάσισε να μαζέψει για ακόμα μια φορά κοντά του τους γνωστούς άγνωστους τους φιλελεύθερου χώρου και να μας γνωστοποιήσει ότι είναι έτοιμος να προσφέρει στην Ελλάδα νέες φρέσκες λύσεις. Χθες το βράδυ στης ειδήσεις η κάμερα του ΣΚΑΪ με «βοήθησε» να διακρίνω και άλλους συμπαθέστατους φιλελεύθερους δίπλα στο κο. Μάνο. Σ’ αυτούς όμως που θα σταθώ είναι ο γνωστός γυρολόγος νέων κομμάτων Δήμου ο "αριστερίζων" (όσο αριστερίζει ο Ανδρουλάκης) Μπουτάρης και φυσικά ο ταλαντούχος κος Κοντογιαννόπουλος.

Κεντρικός άξονας της χθεσινής διακήρυξης είναι «η επίκληση στην κοινή λογική» την οποία η «Δράση» δεσμεύεται να εφαρμόσει σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής, αφού, όπως λέει ο κος. Μάνος, το νέο κόμμα φιλοδοξεί να διαδραματίσει κατά κάποιον τρόπο ένα ρόλο ανάλογο με αυτόν που παίζει η Ευρώπη στην πολιτική μας ζωή: Να εξαναγκάζει, δηλαδή, την όποια κυβέρνηση που έχει την τάση στη χώρα μας να διολισθαίνει στην εξυπηρέτηση ειδικών συμφερόντων, στη συνεπή προάσπιση του γενικού συμφέροντος.

Για όσους δεν κατάλαβαν θα χρησιμοποιήσω την έκφραση της Ζουμπουλίας του παραπέντε “shit high and watch”…

Με τους «ταύρους» να έχουν κρατήσει 2 χρόνια (και πολλά ήταν) είμαι περίεργος να δω πόσο θα αντέξουν αυτοί οι «δραστήριοι»

Χαιρετίσματα στο σπίτι Αδέλφια


ΥΓ : Ακόμα και με Μάνο στην πολιτική... εμείς will survive

10 σχόλια:

Λαϊκό Στρώμα είπε...

Ο Νίκος Δήμου είναι ο Μάρτης της συγκεκριμένης Σαρακοστής.
Διανοούμενος ολκής.

Turdus Merula είπε...

...να μην "ανοίξω το στόμα" μου,για το προμοταρισμα του "Ταύρου"...

Η αλήθεια είναι οτι πάλι θα περιμαζέψει κάποια κορόϊδα και θα τα πουλήσει ακόμα μια φορά στο κυβερνών κόμμα...
Καλημέρα σας!

Ανώνυμος είπε...

H αλήθεια είναι πως δεν αξίζει να τους κάνουμε τζάμπα διαφήμιση. Ας τους κάνει ο Αλαφούζος. Μπορώ να προβλέψω μάλιστα πως η "Βράση" θα εμφανίσει και "οικολογικές" ευαισθησίες!
Παρατήρησα πάντως ότι ανάμεσα στους ιδρυτές της "Βράσης" είναι και ο Θ. Βερέμης. Ώστε ο κ. καθηγητής έχει και πολιτικές απόψεις; Και εγώ που νόμιζα πως για να είναι "αντικειμενικός" και "ουδέτερος" "επιστήμονας" απέφευγε την κομματική τοποθέτηση.
Όπως φαίνεται δεν είναι με τα "κακά" κόμματα. Με τα "καλά" δεν έχει κανένα πρόβλημα...

Unknown είπε...

Όλα τα είχε η μαριωρή ο Μάνος μας έλειπε.
Ένας ακραίος Νεο Φιλελεύθερος πολιτικός που στις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα κατέβει με την ΝΔ και αυτός και το κόμμα του.
Να μου το θυμάσαι...

Run Boy Run είπε...

@ laiko stroma

Πάντως για "Μάρτης" είναι πολύ κρύος.

Run Boy Run είπε...

@ MZ

... καμιά δουλειά δεν είναι ΝΤΡΟΠΗ :)

Run Boy Run είπε...

@ koukou

Για να σου πω την αλήθεια δεν έδωσα καμία σημασία στο όνομα του Βερεμή. Ήταν είναι και θα είναι "άχρωμος", "άοσμος".

Run Boy Run είπε...

@ το παιδι της πλατειας

Γι' αυτόν είμαι κάτι παραπάνω από σίγουρος ότι θα συμπράξει με την ΝΔ... το κόμμα του όμως δεν το βλέπω να υπάρχει μέχρι τις επόμενες βουλευτικές.

Ανώνυμος είπε...

Σε διάφορα ΜΜΕ, αλλά και ιστολόγια, επισημάνθηκε (με ειρωνικό μάλιστα τρόπο) η ηλικία κάποιων από τους βασικούς συντελεστές της "Δράσης" - και τέθηκε το ερώτημα: πώς μπορεί να προκύψει το νέο από ανθρώπους που βρίσκονται στην έβδομη ή όγδοη δεκαετία της ζωής τους;



Το ερώτημα αυτό είναι παραπλανητικό, και μάλιστα σε δύο επίπεδα. Εν πρώτοις, επικεντρώνεται σε κάποιους από τους συντελεστές και αγνοεί αρκετά μέλη της καινούργιας κίνησης, τα οποία παίζουν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της ταυτότητας και της πολιτικής της, που είναι αρκετά νεώτερα σε ηλικία (Χαρίδημος Τσούκας, Βάλια Λέστου, Αντύπας Καρίπογλου, Τάσος Αβραντίνης κ.λπ.). Κατά δεύτερον, ζητεί να μην εξετάσουμε καν τις ιδέες που οι άνθρωποι αυτοί, έστω και οι μεγάλοι σε ηλικία, έχουν συνεισφέρει στην πολιτική συζήτηση. Ιδέες καινοτόμες και διορατικές - ενώ από τους επικεφαλής των σημερινών κομμάτων της Βουλής ο λόγος που αρθρώνεται είναι απαρέγκλιτα πεπαλαιωμένος και επαναλαμβανόμενος, γεμάτος από στερεότυπα, χωρίς να αναζητεί λύσεις για τον τόπο, αλλά επιδιώκοντας λίγους ακόμη πόντους στην πολιτική αρένα. Είναι οι σχολιαστές αυτοί περισσότερο ευνοϊκά διακείμενοι στα όσα εξαγγέλλει ο κ. Τσίπρας, επί παραδείγματι, λόγω του νεαρού της ηλικίας του; Ο παλαιοκομματικός, γεμάτος συνθηματολογία λόγος του εκφράζει το "νέο", ενώ προτάσεις του κ. Μάνου, όπως αυτή, μυρίζουν ναφθαλίνη;


Πραγματικά, αν κάποιος θέλει να κοιτάξει και να κρίνει επιφανειακά, χωρίς να μπει στον κόπο είτε να εξετάσει την πολιτική πορεία των ανθρώπων που πρωταγωνιστούν στη "Δράση" είτε τις προτάσεις που η "Δράση" θα εισφέρει από εδώ και πέρα στο δημόσιο διάλογο, μπορεί να αρκεσθεί στην επισήμανση της ηλικίας όσων είχαν την πρωτοβουλία για τη συγκρότησή της. Αν όμως έχει την υπομονή να πληροφορηθεί και στη συνέχεια μπει στον κόπο να εξετάσει τι πολιτικές υποστηρίζει η "Δράση", θα διαμορφώσει οπωσδήποτε μια περισσότερο αντικειμενική κρίση. Και, εάν τις ελέγξει με βάση την κοινή λογική, έχουμε την πεποίθηση ότι θα τις κρίνει και ευμενώς.

http://e-drasis.blogspot.com/

Run Boy Run είπε...

@ defkalion

Πολύ "ωραίο" το σχολιό σου... Αν όμως θα έγραφες έκθεση θα ήσουν ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ.

Στην αναρτησή μου δεν έκανα λόγο για την ηλικία. Έγραψα για την γνωστή ιστορία των ταύρων του Μάνου που μέσα σε μια νύχτα "έκλεισε" το κόμμα, καθώς και για τους άλλους γνωστούς αγνώστους του χώρου σας που για ακόμα μια φορά έτρεξαν.