Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008

ΑΝΟΙΧΤΗ "ΕΠΙΣΤΟΛΗ" ΠΡΟΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΚΑΙ ΛΑ.Ο.Σ.

Αγαπητοί Κύριοι,

Το όνομα μου (Για εσάς) είναι Run Boy Run (To πραγματικό είμαι σίγουρος ότι μπορείτε να το βρείτε). Γεννήθηκα την πρώτη μέρα του Δεκέμβρη το 1972 σ’ ένα Δήμο του Πειραιά που ο Παππούς μου και ο Πατέρας μου τον έλεγαν Κοκκινιά και εγώ μεγαλώνοντας Νίκαια.

Μεγάλωσα σ’ ένα σπίτι που ο μεν Παππούς μου αν και Καπετάνιος του Ε.Λ.Α.Σ. δεν έκανε ποτέ τα χαρτιά του για σύνταξη αντιστασιακού ο δε Πατέρας μου είδε τουλάχιστον 3 αιτήσεις του για έκδοση διαβατηρίου να απορρίπτονται γιατί είχε φάκελο. Παρ’ όλα αυτά πήγα στο ίδιο σχολείο με πολλά μεγαλόστελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του ΛΑ.Ο.Σ. και όμως εγώ βγήκα από εκεί άνθρωπος ενώ εσείς ;

Στα 13 μου χωρίς να έχω υπάρξει Νέος Πρωτοπόρος μπήκα στην Κ.Ν.Ε. και ακόμα θυμάμαι με πόση περηφάνια περπατούσα στην πλατεία της γειτονιάς μας. Ακόμα και σήμερα θυμάμαι το πώς αισθάνθηκα όταν είδα για πρώτη φορά άρθρο μου δημοσιευμένο στον ΟΔΗΓΗΤΗ, ακόμα και σήμερα θυμάμαι τις δύο φορές που με διέγραψαν (Για πολιτικούς λόγους) από την Κ.Ν.Ε..

Καμιά πικρία δεν μου έμεινε από εκείνα τα χρόνια καθώς και κανένα μίσος για τους τότε «συντρόφους» αν και με τα χρόνια, τους είδα να ιδρύουν δικό τους κόμμα ή ακόμα χειρότερα να ψάχνουν με αγωνία καρέκλα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. ,αφού πρώτα είχαν κάνει το «αγροτικό» τους στον τότε ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ φορώντας τον μανδύα του Ευρωπαιοαριστερού. Συνέχισα να αγωνίζομαι για ένα καλύτερο κόσμο, για μια καλύτερη Ελλάδα ίδια με αυτή που αγωνιζόταν ο Παππούς και ο Πατέρας μου.

Σήμερα, τον Ιούλιο του 2008, κοιτάζοντας πίσω δεν μπορώ να ξεχάσω στιγμές που θα με ακολουθούν μέχρι την και που θα κλείσω τα μάτια μου. Δεν μπορώ να ξεχάσω τα μέλη ενός κόμματος (του παλαιότερου κόμματος της χώρας) που ήταν στην παρανομία(άρα καμιά οικονομική ενίσχυση από το κράτος) μέχρι και το 1974, να ξεκινούν από την Κομματική Οργάνωση Βάσης Αγίου Γεωργίου Νικαίας και με τα κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης στα χέρια να κτυπούν όλα τα κουδούνια της γειτονιάς. Ακόμα και σήμερα δεν μπορώ να ξεχάσω ανθρώπους στην ίδια γειτονιά που από γενιά σε γενιά ψήφιζαν Ν.Δ. να ανοίγουν το πορτοφόλι τους και να δίνουν χρήματα στο Μπάμπη, το Γιώργο, τον Παναγιώτη… χρήματα όχι τόσο για το Κόμμα αλλά για αυτό πού πρέσβευε ο γείτονας τους και για τον σεβασμό που είχαν απέναντι του.

Άλλες εποχές Κύριοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ και του ΛΑ.Ο.Σ. , σε αυτό τουλάχιστον πρέπει να συμφωνήσετε. Εποχές που ο γείτονας σας, ο γείτονας μου, προσπαθούσαν να βγάλουν την λάσπη από την ζωή τους και όχι να «δημιουργήσουν» πάνω της.

Κλείνοντας την «επιστολή» θα ήθελα να σας κάνω την ακόλουθη ερώτηση. Για πόσο ακόμα θα θεωρείτε ότι ο λαός δεν έχει μνήμες ή ακόμα χειρότερα δεν έχει κρίση ; Για πόσο ακόμα θα πιστεύετε ότι επιθέσεις ενορχηστρωμένες από Βοστωνέζους συμβούλους θα βρίσκουν τον στόχο τους ;

Μακάρι να μπορούσα να πάρω μια απάντηση.

Χαιρετίσματα στο σπίτι Αδέλφια… και μην ΜΑΣΑΤΕ.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για του ΛΑΟΥ την ΝΙΚΗ...

Μην Μασάς ρε.

Run Boy Run είπε...

@ Ανώνυμος

Αφού πήγες να το γράψεις... κάνε το σωστά :)

ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗ ΝΙΚΗ
ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΙ
ΟΡΚΟΣ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ
ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ ΓΙΩΤΗ

Ανώνυμος είπε...

Ανοίγεις μεγάλη κουβέντα. Άλλες εποχές αυτές που περιγράφεις. Αθώες εποχές, με "αθώους" ανθρώπους πριν να κυβερνήσουν οι "βιοτέχνες", η ΕΤΕΒΑ και ότι άλλο μεγαλούργησε από τις αρχές του 80 μέχρι και σήμερα.

kikop80 είπε...

Είδες που το σύστημα έχει τον τρόπο του να απορροφά τα αντίπαλα στοιχεία ή να τα διαλύει?
Πάντα έτσι ήταν και αυτά γίνονταν!
Η σύσσωμη Δεξιά απ' τη μία πάντα σταθερή και απ' την άλλη οι ιντριγκες και οι προδοσίες!
Πάντα ρε πστη μου, εκεί που φτάνει η στιγμή στο τσακ να πάνε από κει που ήρθαν και να μην ξαναγυρίσουν, θα βρεθεί καποιος από δώ να τους σηκώσει και να τους σώσει!
Πρακτοριλίκια και βρώμικοι ρόλοι στις κατάλληλες στιγμες!
Ο αγώνας συνεχίζεται όμως ότι και να κάνουν!
θα 'ρθει και αυτή η στιγμή κάποτε, να πληρώσουν όλοι αυτοί!
Υπομονή...

Ανώνυμος είπε...

Με "έστειλες" πολλά χρόνια πίσω... εποχές άλλες που ήταν σαφώς καλύτερες από τις σημερινές.
Α, ρε φύλαρχε... :(

Run Boy Run είπε...

@ Nikos

Αθώες εποχές... έχεις΄δίκιο. Η πλάκα είναι ότι οι τότε βιοτέχνες έγιναν οι κυβερνήτες του 2000.

Τυχερός ο Παππούς μου που δεν έζησε να δει αυτά τα χάλια.

Run Boy Run είπε...

@ kikop 80

Το δικό σου σχόλιο έχει μεγαλύτερη βαρύτητα. Τους λόγους (πολιτικούς) τους ξέρεις καλά. Μακάρι οι Έλληνες να ήταν σαν και εσένα (το εννοώ)

Run Boy Run είπε...

@ maria

Σαφώς και οι εποχές αλλάζουν... από εκεί και πέρα είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε και εμείς.

Turdus Merula είπε...

Ορε Φυλαρχε,
πες μου οτι η αιτιολογία ήταν μικροαστός, οπορτουνιστής και θα πιστέψω-λόγω τιμής-τελικά,οτι οι πολλές συμπτώσεις μαζί,παύουν να είναι συμπτωσεις...
Kαι που΄σαι,επειδή το βουνό είναι κοντινό σενάριο,έχε το νου σου μην αλληλοσκοτωθούμε...

kikop80 είπε...

Προς όσους ανέβούν το δρόμο για το βουνό, να ξέρετε θα κρατάω το penthouse!
XIXIXI!!!
Μη φάω καμιά ε!
:)

Run Boy Run είπε...

@ MZ

Καλημέρα. Άμα υπάρχουν τόσες πολλές συμπτώσεις πως τότε υπάρχει κίνδυνος να αλληλοσκοτωθούμε ;

Την πρώτη διαγραφή την γεύτηκα επί Γράψα χωρίς αιτιολογία, αλλά ήταν και η εποχή που διέγραψε όλο τον Οδηγητή.

Την δεύτερη ως οπορτουνιστής (;) Ακόμα ψάχνω να δω το τι εννοούσαν, αφού οι σύντροφοι που με διέγραψαν κάποιους μήνες μετά την έκαναν για τον Συνασπισμό.

Run Boy Run είπε...

@ kikop80

Την σφαίρα την έχεις σίγουρη :)

Turdus Merula είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Turdus Merula είπε...

...για να μην φάμε καμμιά σφαίρα.Σας προειδοποιώ άν δείτε ενα τυπο 1,60 καχεκτικό με μούσια ,μην βαρέσετε!!!

υγ...παίρνω φόρα καμμια(;)φορά...

Run Boy Run είπε...

@ MZ

Οκ θα προσέχω... Αλλά... αν κάνουμε τέτοια λάθη δεν έχουμε καμιά ελπίδα :)