Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

I SHOOT THE BARBIE


Αδέλφια καλησπέρα,

«I am a Barbie girl in the Barbie world»… με αυτούς τους στίχους θα έπρεπε να κλείνει το βιβλίο της αξιότιμης ΚΥΡΙΑΣ Εύης Τσέκου.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά το bungee jumping του «χοντρού» στην Καρνεάδου, έρχεται ο πατέρας της δημοσιογραφίας – τενίστας, να συνταράξει το πανελλήνιο με την έκδοση του βιβλίου της Τσέκου. Όλοι πλέον έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε από πρώτο χέρι το πώς κάποιος μπορεί να αμαρτήσει για το δημόσιο.

Η αποκαθήλωση της Barbie σε όλο της το μεγαλείο. Η στερεότυπη εικόνα της ξανθιάς Barbie που κυνηγάει το Ken με στόχο την μαγευτική ζωή στον κόσμο της Mattel μας «τελείωσε». Πλέον τίποτα δεν γίνετε για την βίλα, την πισίνα, την Mercedes, τα μεταξωτά σεντόνια, τα 4 ξανθά κουτσούβελα, το λαμπραντόρ ή τα Χριστούγεννα στο Gstaad. Μια νομιμοποίηση στο δημόσιο είναι αρκετή. Οι καιροί άλλαξαν και την θέση της Mattel την παίρνει η Ελλάδα των Καραμανλή – Παπανδρέου, έτοιμη να κατασκευάσει την νέα Barbie - Τσέκου ενώ από εδώ και πέρα τον Ken θα τον βρίσκουμε στο «καλούπι» των χιλιάδων Ζαχοπουλέων που αλωνίζουν την χώρα από την μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα.

Καλό «παιχνίδι» στην Mattelλάδα…

… Χαιρετίσματα στο σπίτι Αδέλφια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: