Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

Η ΣΟΥΠΕΡ ΚΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ


Αδέλφια καλησπέρα,

Έχουν περάσει σχεδόν 2 χρόνια από τότε που σταμάτησα να ασχολούμαι επαγγελματικά με το ποδόσφαιρό (όχι δεν ήμουν ποδοσφαιριστής). Είχα περάσει στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου από τον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα από πολύ δύσκολη και απαιτητική βιομηχανία (μάρκετινγκ & διαφήμιση). Με το ποδόσφαιρο ασχολήθηκα 2,5 χρόνια και αν ο χρόνος με κάποιον τρόπο θα μπορούσε να γυρίσει πίσω είμαι σίγουρος ότι θα είχα πάρει άλλη απόφαση.

Σε αυτά τα 2,5 χρόνια γνώρισα ανθρώπους ανίκανους να φέρουν εις πέρας την πρόσθεση του 2 με το 2. Ανθρώπους ανίκανους να συντάξουν μια πρόταση πέντε λέξεων χωρίς να βάλουν 3 «και». Ανθρώπους που πέρα από την ματαιοδοξία τους δεν μπορούσαν να δουν τίποτα.

Προς το τέλος της σύντομης (ευτυχώς) καριέρας μου υπήρξα μάρτυρας όλων των διεργασιών «αναγέννησης» και «εκσυγχρονισμού» του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου με μπροστάρηδες την νέα γενιά παραγόντων. Νικολαΐδης, Π.Κόκκαλης, Γ. Βαρδινογιάννης, Πανόπουλος (και φυσικά μαζί τους ο Γκαγκάτσης) κατά των αδελφών Μητρόπουλου.

Όταν τον Φεβρουάριο του 2006 ο Πανόπουλος παρουσίασε την Super League, έφτασε στα χέρια μου το folder της παρουσίασης με ένα κάκιστο αρχείο power point μόλις 25 σελίδων που οι συγγραφείς του (γνωστή πολυεθνική εταιρεία συμβούλων) προσπαθούσαν να πείσουν τους πάντες ότι η SL ήταν ο μονόδρομος προς τον εκσυγχρονισμό.

Δύο πράγματα μου είχαν εντυπωθεί από αυτές τις σελίδες. Πρώτον, τρεις λάθος προσθέσεις στο business plan που είχαν σταθεί αρκετές ώστε να δείξουν πλασματικό αποτέλεσμα και οι λέξεις «Κεντρική Διαχείριση Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων» που ήταν το καρότο ώστε να τσιμπήσουν οι μικρές ομάδες (Ιωνικός, Κέρκυρα, Εργοτέλης κλπ) .

Από τότε κύλησε μπόλικος χρόνος και τα χαΐρια της SL φάνηκαν. Χθες κατά την διάρκεια της ΓΣ του ΔΣ της SL αποφασίστηκε να στηρίξει τον Γκαγκάτση στις εκλογές της ΕΠΟ (4/10/2008). Με λίγα λόγια οι πρόεδροι των ομάδων αποφάσισαν να στηρίξουν τον κο. Γκαγκάτση, των άνθρωπο που κανένας εισαγγελέας δεν φάνηκε ικανός να τον οδηγήσει στην φυλακή αν και οι ποινικές διώξεις κατά του είναι πιο συχνές και από το χιόνι στην Ισλανδία.

Στην ίδια ΓΣ οι μεγάλοι του Ελληνικού ποδοσφαίρου δεν συμφώνησαν στην κεντρική διαχείριση του τηλεοπτικού προϊόντος με αποτέλεσμα η ψαλίδα στα χορηγικά έσοδα των ομάδων να παραμείνει ίδια.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά πριν μερικές μέρες ένας αξιόλογος ποδοσφαιριστής που πραγματικά τίμησε με την παρουσία του τα ελληνικά γήπεδα, ο Τόμας Ρατζίνσκι, έδωσε συνέντευξη σε βελγικό περιοδικό και χωρίς πολλά λόγια είπε ότι κατά την διάρκεια του περσινού πρωταθλήματος η Ξάνθη (ομάδα του Νταρτανιάν σωτήρα Πανόπουλου) «έστησε» και «έδωσε» παιχνίδι στον Εργοτέλη (ομάδα που υποστηρίζει Γκαγκάτση) ώστε να σωθεί και να πέσει ο Ατρόμητος.

Οι δύο παραπάνω ειδήσεις πέρασαν στα «μικρά» των εφημερίδων αφού οι μεγαλοδημοσιογράφοι (βλέπε κοντούς, χοντρούς με τιράντες, αλκοολικούς και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς) τις έθαψαν.

Κατά τα άλλα Αδέλφια μου, συνεχίστε να πηγαίνετε γήπεδο, συνεχίστε να πιστεύετε ότι ο «ορφανός» ΠΑΟ βρήκε ΠΑΤΕΡΑ, ότι ο Νικολαΐδης δεν έχει βγάλει λεφτά από την ΑΕΚ κλπ…

Χαιρετίσματα στο σπίτι Αδέλφια.

15 σχόλια:

Laplace είπε...

σκατα λιγκα φιλε..

Ανώνυμος είπε...

Μπα??? συμβαίνουν τέτοια πράγματα και στην Ελλάδα ???

Turdus Merula είπε...

Φυλαρχούκο,
Να σου πώ...δεν φοβάσαι για την "ζωή" σου;;;Oχι τίποτ'άλλο έμπλεξες και την "τρίτη εξουσία"...

Μήπως,ρωτάω μήπως,"ξέχασες" κάποιες λεπτομέρειες;;;;

Run Boy Run είπε...

@ laplace78

Στην Κέρκυρα έχουν μια ρήση που λέει πως... τα σκατά και να ξεραθούν θα βρωμάνε για χρόνια...

Run Boy Run είπε...

@ Ανώνυμος

Μα πως σου πέρασε από το μυαλό ότι τέτοια πράγματα λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα μας ;

Run Boy Run είπε...

@ MZ

Άσε βρε να "φύγω" ηρωϊκά :)

Οι λεπτομέρειες που "ξέχασα", είναι προς το παρόν εκτός κομματικής γραμμής :)

Ανώνυμος είπε...

Συντροφε το σχολιο μου στο ποστ σου ειναι το Βιντεο που ακολουθει !!!

πλιζ φολοου δε λινκ μπιλοου...

http://www.youtube.com/watch?v=Vm2oyynssEQ

Run Boy Run είπε...

@ alexandros

Φίλε...

Ναι... Ναι.. κοίτα να δεις... Εγώ, εμείς θέλαμε αλλά δεν θέλαμε και όταν θέλαμε ήρθαν.

Αύτοι φίλε είναι. Σουπερ Βίντεο

Ανώνυμος είπε...

Nomizo oti eisai adikos me ton Nikolaidi. Exei dosei polla stin AEK

Leviathan είπε...

kalimera!asxetos me ta tou podosfairou...oraio to tragoudi ston player!!!kali sinexeia!!!

Ανώνυμος είπε...

telika o Gagatsis ksanabgike... eides? tipota den allazei

ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Καλησπερίζω τήν φυλή
Γειά σου ατρόμητε καί δόν κιχώτικέ φύλαρχε έτσι σέ θέλω χτύπα τούς νταβατζήδες!! Όταν γίνεσαι αποφασιστικός μέ ανάβεις:)))
Όμως τό νού σου στόν βίκτωρα!!
Μέ την άδεια σου,όμως, τό νόμπελ πάει στόν αλέξανδρο γιά τό λίνκ τού αντιπροεδράρα:))) ακριβώς έτσι όμως είναι όλοι τους ΔΥΣΤΥΧΩΣ:((
Γκαγκά καί ξερό ψωμί.
Αυτά είχα νά καταθέσω καί γράμματα γνωρίζω.

Run Boy Run είπε...

@ dikefalos

Είμαι σίγουρος ότι εσύ και ο κάθε εσύ (ΑΕΚτζης δηλαδή) έχει δώσει πιο πολλά από τον Ντέμη στην ΑΕΚ.

Run Boy Run είπε...

@ Leviathan

Καλημέρα και καλώς όρισες.

Run Boy Run είπε...

@ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τον μοναδικό ατρόμητο που ξέρω είναι αυτός του Περιστερίου :)

Σχετικά με το λινκ του Αλέξανδρου... πραγματικά είναι όλα τα λεφτά.