Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

Η ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αδέλφια καλημέρα,

Σήμερα κλείνει ένας χρόνος από την μέρα που ένας τρελός κινεζοαμερικάνος με το όνομα Τσο Σουνγκ Χουη πήρε τα όπλα του μπούκαρε στο Virginia Tech και με συνοπτικές διαδικασίες έστειλε στον άλλο κόσμο 32 φοιτητές και καθηγητές. Η παγκόσμια κοινή γνώμη εκείνες τις μέρες είχε παγώσει. Οι σώφρονες αμερικανοί (ναι υπάρχουν και τέτοιοι) μιλούσαν για απαγόρευση της οπλοκατοχής. Οι άλλοι οι τρελοί μιλούσαν για ελεύθερη οπλοκατοχή αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρειαστούν την καραμπίνα ή το ούζι για να σκοτώσουν μια αρκούδα, ένα λύκο, ένα γείτονα, την γυναίκα τους, τα παιδιά τους ή κανένα κομμουνιστή.

Αυτά φυσικά γίνονται στην μακρινή Αμερική όχι όμως και ότι εμείς πάμε πίσω. Θα σας θυμίσω το μακελειό στο Αγρίνιο με τους κτηνοτρόφους, το φονικό στην Νέα Αγχίαλο με τον ψυχικά ασθενή να έχει νόμιμη άδεια οπλοκατοχής αφού η αστυνομία παρέβλεψε το γεγονός της νοσηλείας του στην ψυχιατρική κλινική του Βόλου… θα σας θυμίσω το διπλό φονικό στα Μέγαρα προχθές καθώς και δεκάδες άλλες υποθέσεις που μας κρατούν «συντροφιά» στα δελτία ειδήσεων.

Η ιστορία της παράνομης οπλοκατοχής δεν είναι μόνο αμερικάνικο φαινόμενο. Πριν από δυο μέρες διάβαζα ότι στην χώρα μας υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο αδήλωτες κυνηγετικές καραμπίνες που αν προσθέσεις σε αυτές και τις νόμιμες που φτάνουν το ενάμιση εκατομμύριο τότε καταλαβαίνουμε το πόσο τραγικά μεγάλος είναι ο αριθμός. Τα προβλήματα όμως αρχίζουν όταν δίπλα από τον παραπάνω αριθμό (2,5 εκ. καραμπίνες) βάλουμε το νούμερο των πραγματικών κυνηγών στην Ελλάδα, των ανθρώπων εκείνων που ανήκουν σε κάποιο κυνηγετικό σύλλογο. Αυτό το νούμερο δεν ξεπερνά τους 300.000.

Αν αφήσουμε τις καραμπίνες και βάλουμε και τα περίστροφα που κυκλοφορούν στην χώρα μας τότε σχεδόν ένας στους επτά έλληνες έχει όπλο στην κατοχή του.

Το παραπάνω νούμερο εμένα προσωπικά με τρομάζει. Άμεσα χρειάζεται αναθεώρηση της ισχύουσας νομοθεσίας όπου δίνει το δικαίωμα οπλοκατοχής. Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οπλοκατοχή άνετα μπορεί να φέρει την οπλοχρησία και αυτό είναι τελικά που πρέπει να μας ταρακουνήσει.

Χαιρετίσματα στο σπίτι Αδέλφια.

ΥΓ 1: Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το fοrum έχει ενδιαφέρον
www.defencenet.gr/forum/index.php?topic=2929.msg72360

ΥΓ 2: Αλέκο περαστικά

3 σχόλια:

Dreaming_World είπε...

Έκδοση Αδείας Οπλοφορίας (άρθρο 10 του Ν. 2168/1993 )


Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

α. Αίτηση του ενδιαφερομένου στην οποία μνημονεύονται οι λόγοι και το είδος της αιτούμενης αδείας καθώς και τα ακόλουθα στοιχεία:

1. Προκειμένου για φυσικό πρόσωπο: Επίθετο, ΄Ονομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο,β ημερομηνία και τόπος γέννησης, διεύθυνση κατοικίας, αριθ. Ταυτότητας ή διαβατηρίου, ημερομηνία έκδοσης και εκδούσα Αρχή, επάγγελμα, τηλέφωνο και FAX.
2. Προκειμένου για νομικό πρόσωπο: ΄Ονομα ή εμπορική επωνυμία και έδρα, καθώς και τα ως άνω στοιχεία του νομίμου εκπροσώπου.

β. Τα προβλεπόμενα από τις ισχύουσες διατάξεις για την έκδοση της συγκεκριμένης αδείας ενσημοτοχαρτόσημα.

γ. Πιστοποιητικό ιατρού ειδικότητας νευρολόγου-ψυχιάτρου ή παθολόγου από το οποίο να προκύπτει η κατάσταση της ψυχικής υγείας του ενδιαφερομένου προκειμένου για φυσικό πρόσωπο ή των εκπροσώπων και διαχειριστών προκειμένου για Α.Ε. και Ε. Π.Ε. και των ομορρύθμων εταίρων προκειμένου για Ο.Ε. και Ε.Ε. ή των μελών του διοικητικού συμβουλίου προκειμένου περί σωματείων. Το πιστοποιητικό αυτό παραδίδεται από τον ιατρό, στο πρόσωπο που ζήτησε την εξέτασή του εντός σφραγισμένου φακέλλου. Η αρμόδια για την έκδοση της αδείας Αστυνομική Αρχή ελέγχει το απαραβίαστο του φακέλλου και δεν παραλαμβάνει πιστοποιητικό που ο φάκελός του παραβιάσθηκε.

δ. Υπεύθυνη δήλωση Ν. 1599/86 των ενδιαφερομένων στην οποία αναφέρεται ότι ο δηλών δεν εμπίπτει στις απαγορευτικές διατάξεις του άρθρου 18 του Ν.2168/1993 και ότι δεν τυγχάνει φυγόποινος ή φυγόδικος.

ε. Πλήρες αντίγραφο Ποινικού Μητρώου (Τύπου Α΄) και σύμφωνα με τις διακρίσεις του εδαφίου γ΄ της παρούσης.

Με εξαίρεση τους Δημόσιους Οργανισμούς, τις Τράπεζες και τις Επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, αν η άδεια ζητείται από νομικό πρόσωπο υποβάλλονται επιπλέον των ανωτέρω και τα εξής δικαιολογητικά:

1. Επικυρωμένο αντίγραφο της πράξης διορισμού εκπροσώπου του διοικητικού συμβουλίου της Α.Ε.
2. Επικυρωμένο αντίγραφο του καταστατικού ή εταιρικού προκειμένου για νομικό πρόσωπο άλλης μορφής. Τα ανωτέρω δικαιολογητικά υποβάλλονται μία φορά και μόνο σε περίπτωση τροποποίησης του καταστατικού δημιουργείται υποχρέωση υποβολής εκ νέου.

Πρόσθετα δικαιολογητικά :

α. Σε ΄Ελληνες υπηκόους (παρ. 3 άρθρου 10 Ν. 2168/1993) :

1. Τρεις (3) φωτογραφίες.
2. Εφόσον πρόκειται για φύλακες και συνοδούς χρηματαποστολών ή προσώπων υποβάλλονται επιπλέον :

(α) ΄Εγγραφο της Τράπεζας, Οργανισμού ή Επιχείρησης, όπου αναφέρονται τα καθήκοντα που ασκεί ο συγκεκριμένος υπάλληλος και οι λόγοι που επιβάλλουν την οπλοφορία του.

(β) Επικυρωμένο αντίγραφο αδείας φύλακα, όπου απαιτείται από τις ισχύουσες διατάξεις.

(γ) Υπεύθυνη δήλωση του προσώπου που συνοδεύεται ότι επιθυμεί την προστασία του από τον ή τα συγκεκριμένα άτομα.

β. Σε υπηκόους Χωρών-Μελών της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης ή άλλων Χωρών που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα (παρ. 4 άρθρου 10 Ν. 2168/1993) :

1. Επικυρωμένο αντίγραφο άδειας παραμονής ή διαμονής του αιτούντος στη Χώρα μας.
2. Υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος στην οποία αναφέρεται ότι θα κατέχει το όπλο στην Ελλάδα και δεν θα το μεταφέρει σε άλλη Χώρα, χωρίς σχετική άδεια.
3. Αντίγραφο της άδειας εργασίας, εφόσον πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την προστασία προσώπων, την ασφάλεια δημοσίων καταστημάτων, τραπεζών, μουσείων, μεταφοράς χρημάτων ή αξιών, οικημάτων που έχουν ανάγκη ειδικής προστασίας, επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας ή προοριζομένων για εξυπηρέτηση της Εθνικής ΄Αμυνας ή άλλων μεγάλης αξίας και σπουδαιότητας επιχειρήσεων ή εγκαταστάσεων.

Κατ' εξαίρεση, σε αλλοδαπό που πρόκειται να εργασθεί ως προσωπικό ασφαλείας σε επιχείρηση συμφερόντων της Χώρας του, εφόσον τούτο βεβαιώνεται από σχετικό έγγραφο της εργοδότριας επιχείρησης, μπορεί προσωρινά, αντί της άδειας παραμονής και εργασίας, να υποβάλλεται επίσημο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει το νόμιμο της διαμονής του στη Χώρα μας, καθώς και βεβαίωση της αρμόδιας Διεύθυνσης Απασχόλησης της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ότι έχουν υποβληθεί δικαιολογητικά για χορήγηση άδειας εργασίας για τον ως άνω σκοπό.

Αν εντός τριμήνου δεν υποβληθούν στην αρμόδια Αστυνομική Υπηρεσία τα προβλεπόμενα στις περιπτώσεις (1) και (3) του παρόντος εδαφίου δικαιολογητικά, η χορηγηθείσα άδεια ανακαλείται.


Πηγή:www.ydt.gr

Πώς σας φαίνονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση Άδειας Οπλοφορίας? Εμένα ελλειπή, αν και δε μπορώ να είμαι αντικειμενική, καθώς προσωπικά είμαι ενάντια σε ΚΑΘΕ περίπτωση οπλοφορίας.

Run Boy Run είπε...

@tzo

Αποστομωτικό του σχολιό σου...

Ανώνυμος είπε...

Αποστομωτικό είναι μάλλον το γεγονός πως τα "ελληνικά" σας δεν είναι και τόσο καλά...

ο ένας μιλάει για άδεια οπλοκατοχής και ο άλλος για άδεια οπλοφορίας.