Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΛΑΚΑ... Η ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ...


Αδέλφια Καλησπέρα,

Επειδή τα Χριστούγεννα ΔΕΝ είναι κουραμπιέδες και μελομακάρονα (Μην ακούς τον Ψωμιάδη), επειδή τα Χριστούγεννα δεν γιορτάζονται μόνο στην Ελλάδα (Μην ακούς τον Άδωνι) και την Δυτική Ευρώπη, επειδή τα Χριστούγεννα είναι γιορτή ελπίδας και χαράς...

... Από αύριο...

...ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΜΑΛΑΚΕΣ μήπως δούμε και το τι υπάρχει δίπλα μας...

Χαιρετίσματα στο στολισμένο σπίτι

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ


Αδέλφια καλησπέρα,

3 και σήμερα για τα Χριστούγεννα και εδώ και 4 μέρες το Εδιμβούργο είναι χιονισμένο. Αν εξαιρέσεις το πόσο επικίνδυνοι είναι οι δρόμοι (είτε περπατάς, είτε οδηγείς), το τοπίο είναι εξαιρετικό.

Σίγουρα θα τα ξαναπούμε μέχρι τα Χριστούγεννα... όμως για όσους φεύγουν... τους εύχομαι Merry Christmas ή Μαίρη Πόππινς και καλή χρονιά.

Χαιρετίσματα στο σπίτι Αδέλφια.

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ...


Αδέλφια καλησπέρα,

Πριν από λίγο διάβασα την είδηση για τον χαμό του Γιάννη Μόραλη...

...Τελικά, όταν φεύγουν τέτοιοι άνθρωποι, η χώρα γίνεται φτωχότερη...

Χαιρετίσματα στο σπίτι Αδέλφια.

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ


Αδέλφια καλημέρα,

Πριν από λίγο είδα στην οθόνη εκατοντάδες Σκανδιναβούς να χειροκροτούν τον Ομπάμα σαν άλλο ροκ σταρ και να ζητούν επίμονα από αυτόν και την γυναίκα του "ανκόρ" εμφάνιση στο παράθυρο του μεγάρου όπου μαζί με άλλους πανλαμπρους ηγέτες αυτού του πλανήτη γιόρταζε τον ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ που μόλις είχε πάρει.

Η μεγαλύτερη "μούφα" για πρόεδρος χώρας που έχει εμφανιστεί στον πλανήτη, ο πρόεδρος της ειρήνης όπως τον αποκάλεσαν σήμερα, μόλις πριν από 3 μέρες ανακοίνωσε ότι θα στείλει ακόμα 30.000 Αμερικάνους στρατιώτες στο Αφγανιστάν.

Μετά και από αυτό είμαι σίγουρος ότι το γλέντι μόλις άρχισε... και δεν προβλέπεται ούτε σάλιο.

Χαιρετίσματα στο σπίτι Αδέλφια.

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

war is NOT over


Αδέλφια καλησπέρα,


Εδώ και μέρες θέλω να γράψω την συγκεκριμένη ανάρτηση. Εδώ και μέρες έχω αρχίσει και πάντα σταματούσα μετά τις πρώτες γραμμές. Βλέπεις Αδελφέ είμαι σίγουρος ότι στο τέλος της ανάρτησης θα με καλέσουν να "απολογηθώ" διάφοροι "επαναστάτες", "αντιιμπεριαλιστές", που έχουν πάρει την επανάσταση και τον αγώνα κατά του καπιταλισμού - ιμπεριαλισμού, εργολαβία.

Επειδή λοιπόν μεγάλωσα και μυαλό δεν έβαλα την ανάρτηση την γράφω και "ας πάει το παλιάμπελο"... Πάμε λοιπόν...

Η προηγούμενη εβδομάδα στην Αγγλία ήταν μια συνηθισμένη εβδομάδα. Βροχή σε συνδυασμό με ανέμους, οι εργατικοί να συνεχίζουν να χάνουν στις δημοσκοπήσεις και όλοι να κάνουν τον σταυρό τους για το τι θα τους βρει την στιγμή που το τιμόνι της χώρας το αναλάβουν οι συντηρητικοί... και μέσα σ' όλα αυτά κηδείες πολλές κηδείες.

Τα κανάλια εδώ σε ζωντανές συνδέσεις δεν δείχνουν ανεγκέφαλους πιτσιρικάδες να καίνε εκπαιδευτικά ιδρύματα νομίζοντας ότι αυτό είναι επανάσταση. Τα κανάλια εδώ δείχνουν κηδείες στρατιωτών που έχασαν την ζωή τους στο Ιράκ. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα συνειδητοποίησα ότι η χώρα στην οποία μένω βρίσκεται σε πόλεμο. Ξέρεις Αδελφέ σε πραγματικό πόλεμο, όχι αυτόν που μάθαμε παίζοντας στο play station το "Call Duty" . Εδώ οι άνθρωποι σκοτώνονται. Τους βρίσκει η σφαίρα, στριφογυρίζουν στον αέρα μια φορά και πέφτουν στο έδαφος μιας μακρινής χώρας, χωρίς να έχουν μάθει τι στο γεροδιάολο κάνουν εκεί.

Οι Άγγλοι ποτέ δεν ήταν άγιοι. Η εξωτερική πολιτική που άσκησαν τους περασμένους αιώνες κατέστρεψε πολλούς λαούς. Εγώ όμως δεν θέλω να μιλήσω για πολιτικές ούτε για το καλό και το κακό. Όλα αυτά τα αφήνω στους πολιτικούς. Εγώ θέλω να μιλήσω για την μικρή Victoria που η φωτογραφία της έκανε εκατομμύρια κόσμο να κλάψει.

Η πιτσιρίκα δεν θα ξαναδεί ποτέ τον πατέρα της, όπως άλλωστε χιλιάδες παιδιά σε Ιράκ, Αγγλία, Αμερική. Η ρεαλιστική πλευρά του πολέμου λέει ότι ο θάνατος παντού είναι ίδιος, είτε Ιρακινός είσαι είτε Άγγλος το ίδιο θα πονέσεις όταν θα φας την σφαίρα. Το ίδιο θα κλάψουν τα παιδιά σου όταν θα σε δουν στο φέρετρο.

Όμως η ιστορία του συγκεκριμένου πολέμου δείχνει να μην έχει τελειωμό και αυτό που με τρομάζει περισσότερο από το οτιδήποτε είναι το τι πρέπει να πω σαν ενήλικας σε παιδιά όπως η Victoria .

Χαιρετίσματα στο σπίτι Αδέλφια

ΥΓ : ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΑΝ... σαν σήμερα σκοτώθηκε ο John Lennon... Happy Christmas AND war is NOT over.

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

ΜΠΑΜΠΑ ΓΕΡΝΑΩ


Αδέλφια καλησπέρα,

Πρώτη του μήνα σήμερα και εκτός από τον καλό μήνα σήμερα γιορτάζουν τα γενεθλιά τους ο Woody Allen, η Emily Mortimer (έπαιζε στο matchpoint), ο Morris (σχεδιαστής του Λουκι Λουκ πέθανε όμως το 2001)...

...ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΓΩ... Χρόνια μου πολλά λοιπόν και να με χαίρεστε.

Χαιρετίσματα στο σπίτι Αδέλφια