Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΠΙΣΩ ΤΗΝ DDR

Αδέλφια καλησπέρα,

Και εκεί που διάβαζα διάφορα ποστ στο ιντερνετ, βρε δες τι έσκασε μπροστά μου... Μεταφέρω αυτούσιο το ποστ του antinews...


Μπορεί να μη τρελαίνονται για την Στάζι ή για το αναξιόπιστο Trabant, μπορεί να μη τους λείπει και τόσο ο περίφημoς τοίχος του Βερολίνου, αλλά οι μισοί από αυτούς που ρωτήθηκαν, κοιτώντας προς τα πίσω, σκέφτονται μάλλον πως ο κομμουνισμός δεν ήταν τελικά και τόσο άσχημος.

Σχεδόν 20 χρόνια από την πτώση του τοίχους, δημοσκόπηση που έκανε το Spiegel σε πολίτες της ανατολικής Γερμανίας, δείχνει πως το 49% πιστεύουν πως υπήρχαν περισσότερα καλά απ` ότι κακά στην πάλαι ποτέ Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας, ενώ το 35% πιστεύει το αντίθετο. Το 8% συμφωνεί πως η ζωή ήταν «πιο ευτυχισμένη και πολύ καλύτερη» στη διάρκεια της κομμουνιστικής δικτατορίας (;).


Όσοι Γερμανοί νοσταλγούν τον κομμουνισμό, συμπεριλαμβανομένων και νέων ανθρώπων που δεν πρόλαβαν καν την Ανατολική Γερμανία, επιδοκιμάζουν την αλληλεγγύη που χαρακτήριζε τη ζωή πίσω από τον τοίχο και υποβιβάζουν τον ρόλο της παντοδύναμης τότε μυστικής αστυνομίας. Όπως λέει και ένας από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην έρευνα, «Ποτέ δεν είχα δει ζητιάνους ή άστεγους τότε…». Και συνεχίζει: «Είμαι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση σήμερα απ` ότι επί κομμουνισμού, αλλά δεν είμαι περισσότερο ικανοποιημένος …


«Οι όμορφα χρωματισμένες αναμνήσεις είναι σαφώς δυνατότερες από τις στατιστικές των ανθρώπων που ήθελαν τότε να αποδράσουν ή των άπειρων αιτήσεων για βίζες εξόδου και ακόμη πιο δυνατές από τους φακέλους των δολοφονιών και των πολιτικών διώξεων…» σχολιάζει ο Γερμανός Ιστορικός Stefan Wolle.

Αδέλφια, όλα τα παραπάνω γράφτηκαν στο spiegel και ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ εγώ δεν είπα ούτε έγραψα κάτι :), οι Γερμανοί τα είπαν...


Χαιρετίσματα στο σπίτι Αδέλφια

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

" Έχω περισσότερα λεφτά, αλλά δεν με ικανοποιεί αυτό " ... και να συμπληρώσω εγώ :
Με έχει φάει το άγχος, το μέλλον μου και της οικογένειάς μου είναι αβέβαιο, έχω πρόβλημα να βρω την υγειά μου δωρεάν, η παιδεία στα παιδιά μου είναι κάτι το δύσκολο, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός είναι πλέον σε βαθειά κρίση ... κλπ.κλπ.

Που θα πάει, θα ξυπνήσει ο κόσμος !
Λήθαργος είναι ... θε περάσει !

Run Boy Run είπε...

@ Faros

Σύντροφε ο "ληθαργός" τους γύρισε σε εφιάλτη... και να φανταστείς ότι πέρασαν μόλις 20 χρόνια...

fpboy είπε...

Διαφωνούμε 100%.
Δεν θα άντεχα ούτε μια μέρα σε τέτοιο καθεστώς.
Ούτε μια μέρα.
Kαι να σου πω και την αλήθεια,
πιστέυω οτι το 99% και αυτών που ψηφίζουν κκε,
δεν θα άντεχαν ούτε αυτή μια μέρα τέτοιο καθεστώς.
Φιλικά.

Run Boy Run είπε...

@ fpboy

Ξέρεις ότι σου έχω αδυναμία :)... Λοιπόν εγώ θα γράψω στο τι συμφωνώ μαζί σου και όχι σε τι διαφωνώ :)...

Συμφωνώ ότι ούτε εσύ ούτε εγώ έχουμε ζήσει σε τέτοιο καθεστώς, με αποτέλεσμα οι κουβέντες μας να είναι σε θεωρητικό επίπεδο.