Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ


Αδέλφια καλησπέρα,

Πάνε πάνω από 6 μήνες που η οικονομική κρίση άρχισε να χτυπάει αλύπητα κάθε γωνιά του πλανήτη. Με το που ξεκίνησε, οι περισπούδαστοι οικονομολόγοι, θεωρητικοί, λάτρεις και θιασώτες του καπιταλιστικού συστήματος, άξια τέκνα του Άνταμ Σμίθ, κλείστηκαν στα γραφεία τους και βάλθηκαν να βρούνε λύση. Οι λύσεις καθώς και τα σενάρια που προτάθηκαν είναι πάρα πολλά, κανένα όμως «μυαλό» δεν μπόρεσε να προβλέψει αυτό που συμβαίνει στην Λετονία.

Τις τελευταίες ώρες στην χώρα της Βαλτικής μια κακόγουστη κωμωδία έχει ξεκινήσει. Η χώρα, όπως και σχεδόν όλες οι ανατολικοευρωπαϊκές, είναι σε ελεύθερη πτώση, χωρίς κανείς να μπορεί να διακρίνει το τέλος αυτής. Με την κυβέρνηση να έχει παραιτηθεί, με την ανεργία να καλπάζει και με χιλιάδες Λετονούς στους δρόμους να διαδηλώνουν, έφτασε η ώρα του Πιορτ Αβεν.

Τώρα θα με ρωτήσετε ποιος είναι τούτος… Ο Πιορτ Αβεν λοιπόν είναι ένας ζάμπλουτος Ρώσος που ως νόμιμη δουλειά έχει την προεδρία της Alfa Bank (καμιά σχέση με την δική μας). Κατά τ’ άλλα στο βιογραφικό του έχει κάποια χρονάκια σαν υπουργός εξωτερικού εμπορίου στην πρώτη μετά σοβιετική κυβέρνηση ενώ κατέχει και το νούμερο 224 στην λίστα Forbes (μεγάλο νούμερο το νούμερο όπως θα διαβάσετε).

Αυτός λοιπόν ο Ρώσος ξύπνησε χθες το πρωί, πήρε στο τηλέφωνο τον πρώην πρωθυπουργό της Λετονίας και του είπε ότι έχει έτοιμη πρόταση ώστε η Λετονία να βγει από την κρίση φτάνει να του δοθεί η πρωθυπουργία…

… τώρα, το τι απάντησε ο Λετονός δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω, αυτό όμως που γνωρίζω είναι ότι ο Αβεν ξεπέρασε και τον Μακιαβέλι, ο Νικολό ούτε που είχε φανταστεί τέτοια πράγματα. Εντάξει βρε Αδέλφια, σίγουρα στον πλανήτη μας από τον μεσαίωνα μέχρι και σήμερα πολλές είναι οι πρωθυπουργίες που έχουν αγοραστεί, αλλά καμία τόσο ψυχρά…

«…Είπαμε καλό το κρεβάτι, θα μας πηδήσεις που θα μας πηδήσεις… όμως ας φλερτάρουμε και λίγο…»

Χαιρετίσματα στο σπίτι Αδέλφια
ΥΓ : Επειδή οι επόχες είναι δύσκολες και μόνο το μπλα μπλα θα μας σώσει... τα σχόλια του blog ξανανοίγουν

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ψήνομαι και εγώ να κυβερνήσω για κάνα 1-2 μήνες, μαζεύω τα φράγκα και τη κάνω για Χαβάη με την Πρωτοψάλτη…

Run Boy Run είπε...

@ netrone

Όλα καλά και όλα ωραία... όμως μόνο 1-2 μήνες ; Θα προλάβεις να αφήσεις έργο ; :)

Iptamenos Ollandos είπε...

Αυτό που θαυμάζω είναι το χιούμορ σου! Αφου μπορείς να κάνεις πλάκα μ'αυτά έχεις σίγουρα το χάρισμα της αταραξίας. Σημαντικό πλεονέκτημα στους καιρούς μας.

Ανώνυμος είπε...

βρε λεσ να κανει την ιδια προταση και ο βγενοπουλοσ ?

Run Boy Run είπε...

@ Iptamenos Ollandos

... "χάρισμα αταραξίας"

Το αντίθετο :)... απλά με το χιούμορ προσπαθώ να ανταπεξέλθω, αλλιώς... ΚΑΗΚΑΜΕ :)

Run Boy Run είπε...

@ Ανώνυμος

Σε αυτόν μάλλον θα του κάνουν την θέση δώρο. ΟΤΕ, Ολυμπιακή, πάρε και την πρωθυπουργία.