Κυριακή 1 Ιουνίου 2008

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


Αδέλφια καλημέρα και καλό μήνα,

Ιούνιος λοιπόν και να που το καλοκαίρι μπήκε πλέον με κάθε επισημότητα. Σήμερα είχα να διαλέξω από μια πληθώρα επίκαιρων θεμάτων. Από την επίθεση των Ρομπεν των σουπερ μαρκετ, από την επικείμενη διάλυση των Σκοπίων (να δείτε που οι Αλβανοί του Βορρά θα την κάνουν προς Κόσσοβο μεριά) κλπ κλπ κλπ… Όμως τελικά αποφάσισα να ασχοληθώ με κάτι πιο σημαντικό (προσωπική μου άποψη) το οποίο και θάφτηκε από το 99% των ΜΜΕ, και το 99% των μπλογκ. Οι μόνοι που έκαναν αναφορές στο θέμα ήταν… το περιοδικό resalto, ο Ριζοσπάστης (χθεσινό φύλλο) και το bazoma http://bazoma.blogspot.com/2008/05/blog-post_31.html

Για να μην σας κουράζω με προλόγους μπαίνω κατευθείαν στο ψητό της ιστορίας. Την προηγούμενη εβδομάδα και μετά από πρόσκληση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων (ένας θεός να τους κάνει γονείς και κηδεμόνες) του δημοτικού σχολείου της Λητής στον Λαγκαδά, βρέθηκαν στο σχολείο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ της DIA (όχι του γνωστού σουπερ μάρκετ) της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών των ΗΠΑ, για να «εκπαιδεύσουν» τα παιδάκια του δημοτικού σχετικά με το θέμα των ναρκωτικών.

Αυτή ήταν η είδηση και από εδώ και κάτω αρχίζουν μια σειρά από ερωτήσεις.

Το άρθρο 27 του Συντάγματος λέει ότι καμία ξένη στρατιωτική δύναμη δεν μπορεί να διαμένει στην χώρα ούτε να διασχίζει αυτή χωρίς την έγκριση (με απόλυτη πλειοψηφία) των βουλευτών. Άρα από πότε μυστικές υπηρεσίες ξένων χωρών (στρατιωτική δυναμη είναι και αυτοί) ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ έγκριση του κοινοβουλίου μπορούν να αλωνίζουν (φανερά πλέον) την χώρα και να «εκπαιδεύουν» μαθητές δημοτικών σχολείων; Από πότε σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων μπορούν να ασκούν την οποιαδήποτε μορφή εξωτερικής πολιτικής ή ακόμα χειρότερα να καταπατούν άρθρα του Συντάγματος;

Και εντάξει, να δεχθώ ότι ο κάθε Σύλλογος δεν είναι σε θέση να γνωρίζει το Σύνταγμα. Ο κύριος Βασίλης Γιαρετζίδης (Υποδιευθυντής Δίωξης Ναρκωτικών Θεσ/νικής) που παραβρέθηκε στην εκδήλωση… ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ;

Ακόμα θυμάμαι τις εκατοντάδες συγκεντρώσεις στα μέσα του 80 με δεκάδες χιλιάδες λαού να φωνάζουν «Έξω οι βάσεις του θανάτου» και άλλα συνθήματα για λαϊκή και εθνική κυριαρχία… Τι έγινε ρε Αδέλφια άλλαξε κάτι ή όλα τα ίδια μένουν ; Ας απαντήσω μόνος μου στην ερώτηση… Ούτε άλλαξε κάτι αλλά ούτε τα ίδια μένουν… μάλλον τα πράγματα είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. Τέτοιες κινήσεις το μόνο που θα καταφέρουν είναι να μας φέρουν πιο κοντά στο Πουέρτο Ρίκο… και επειδή ποτέ στην ζωή μου δεν είχα όνειρο να γίνω αμερικανάκι είμαι έτοιμος (όπως και εσείς φαντάζομαι) να βγω πάλι στους δρόμους και να φωνάξω τα ίδια συνθήματα που φώναζα σαν παιδάκι στα μέσα του 80.

Και για να μην το ξεχάσω, ο Θανάσης Βέγγος τραγουδούσε φορώντας σχολική ποδιά «Των πρακτόρων η σχολή είναι χρήσιμη πολύ»…

Χαιρετίσματα στο σπίτι Αδέλφια

ΥΓ : και για να μην ξεχνιόμαστε ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ… ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ. ΜΗΝ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΕΤΕ ΤΟ ΓΕΛΙΟ

15 σχόλια:

Laplace είπε...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ρε φιλε!!!

εχω μεινει με ανοικτο το στομα...

..............

Run Boy Run είπε...

@ laplace78

Καλημέρα και καλό μήνα Αδελφέ μου... Κάθε μέρα τελικά ανακαλύπτω ότι η πορεία προς τα κάτω δεν έχει τέρμα...

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα αδέλφια.
Κατ'αρχήν οφείλω να σέ ψέξω run διότι δέν μπορείς να αναφέρεσαι τόσο απαξιωτικά σέ γονείς οι οποίοι,όπως όλα τα στοιχεία τής ανάρτησης δείχνουν,έχουν παιδιά δημοτικού μέ επάρκεια profisiency ώστε να παρακολουθούν διάλεξη τών Αγίων Αποστόλων(γιά τούς φίλους απλώς Indiana Jones η GI JOE η RAMBO και για τούς κακοπροαίρετους σάν του λόγου σου DIA)σχετικά με ένα τόσο σοβαρό θέμα πού απασχολεί τίς ηνωμένες πολιτείες του πλανήτη...ΤΟΥΣ!!!!!
Eπίσης κάνεις μιά αναφορά στό σύνταγμα..μά αγαπητέ μου ακόμα δέν έχεις καταλάβει ότι σέ τοπικό επίπεδο αυτή η έννοια χρησιμοποιείται ώς επάγγελμα κάποιων τρωκτικών τά οποία έχουν αναλάβει να τό ερμηνεύουν σέ εμάς τούς αδαείς και αγράμματους πελάτες τους?(λέγε με Παυλόπουλο,Βενιζέλο,Λοβέρδοκ.λ.π)ακόμα δέν έχεις καταλάβει ότι αυτά πού σού γράφω και μου γράφεις τα επεξεργάζονται,βάσει της σύμβασης του blogger,οι Αγιοι Απόστολοι?Αυτό όμως πού έχεις καταλάβει,όπως και εγώ δυστυχώς,είναι ότι "φαντάζεσαι" πώς είναι όλοι έτοιμοι νά βγούν και να φωνάξουν....Μετά από μιά βόλτα σε αυτό πού λέτε blogoσφαιρα διαπιστώνω με φρίκη ότι όλοι είναι εδώ και διαγκωνίζονται ποιός γράφει πιό....άγρια καί ότι στό δρόμο είναι μόνο οχήματα αγχωμένων και εξαρτημένων οι οποίοι κοιτάνε τήν δουλίτσα τους και τίποτα άλλο..ΔΥΣΤΥΧΩΣ..
Πάντως μή σε παίρνει από κάτω έχουμε πάντα το...ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ τίς ταινίες τού Κυρίου Θανάση και ελάχιστους καλούς φίλους για να τα λέμε..
Καλό μήνα!!!
ΥΓ1.Ααα μήν ξεχάσω υπάρχει και το spray αποαμερικανοποίησης(ξέρεις από αυτά πού είχε ο Batman)
ΥΓ2.Τό όνομα είναι Γιάννης.

maritimepeace είπε...

Dear φύλαρχε,
καταρχάς πιστεύω ότι ο εν λόγω υποδιευθυντής της δίωξης νόμιζε ότι τo dia όντως βγαίνει από τα γνωστά supermarket. επίσης ότι το σύνθημα έξω οι βάσεις του θανάτου αναφέρεται στην φετινή άνοδο των βάσεων των πανελλαδικών εξετάσεων. Επίσης να αναφέρω και μια νέα λεπτομέρεια, του χρόνου σκεύτονται να καλέσουν για τον ίδιο σκοπό και εκπρόσωπο του κολομβιανού καρτέλ.
Αλλά μην μας παίρνει απο κάτω... πάντα θα υπάρχει μια θεοδώρα τζάκρη για να μας χαρίζει γέλιο τις δύσκολες αυτές στιγμές.

Run Boy Run είπε...

@ Ανώνυμος

Καλημέρα Γιάννη (έγραψα σωστά το όνομα;),

Έχεις δίκιο το Σύνταγμα δεν θα το ξαναπιάσω γιατί δεν βγάζεις άκρη. Σχετικά με τα μλπογκ και αυτούς που γράφουν απλά να σου πω ότι έχω συναντήσει στους δρόμους και σε διαδηλώσεις πολλά παιδιά από εδώ μέσα... 99% έχεις δίκιο για αυτό που γράφεις (διαγωνισμός επαναστατικών ποστ) αλλά ΕΥΤΥΧΩΣ που υπάρχουν οι εξαιρέσεις.

Καλό μήνα :)

Run Boy Run είπε...

@ maritimepeace

Τι λες μπορούμε να βρούμε προσκλήσεις για την μέρα που το κολομβιανό καρτέλ θα μιλήσει;

Για κάνε κάτι... :)

Run Boy Run είπε...

@ προς όλους

Τις επόμενες μέρες θα αναρτηθεί ποστ με το who is who της Θεοδώρας και τα best της στην Βουλή των Ελλήνων...

Ανώνυμος είπε...

"Ακόμα θυμάμαι τις εκατοντάδες συγκεντρώσεις στα μέσα του 80 με δεκάδες χιλιάδες λαού να φωνάζουν «Έξω οι βάσεις του θανάτου» και άλλα συνθήματα για λαϊκή και εθνική κυριαρχία…"

Αυτο ηταν και απο τα πιο μεγαλα υπνωτικα που ριχτηκαν στο λαο. Αρχισαμε να ξυπναμε απο το '90 και μετα που αρχισαν να μας ακουμπανε τα προβληματα. Μεχρι τοτε καποιοι μας κοροιδευαν με πιασαρικα συνθηματα και τρανους λογους. Καποιοι που δεν ειχαν τα κοτσια οι ιδιοι να απαρνηθουν την αμερικανικη υπηκοοτητα μεχρι το τελος. Το εξοργοστικο στα τωρινα χρονια ειναι οτι ουτε καν μπαινουν στον κοπο να μας παραπλανησουν. Τα λενε ως εχουν και εχουν την απαιτηση να ειμαστε ευχαριστημενοι. Παρολ'αυτα, οποιοσδηποτε απο εμας που δεν ενστερνιζομαστε την αμερικανικη "υπερκυριαρχια", εαν ειχαμε την ευκαιρια να τα βρουμε κατω απο το τραπεζι και να αρπαξουμε τα big bucks,.. θα το καναμε....

Run Boy Run είπε...

@ brainless

Καλησπέρα. Επετρεψέ μου να κρατήσω αποστάσεις από το αν θα έβαζα στην τσέπη τα big or small bucks. Δεν θέλω να το παίξω ούτε ήρωας ούτε ο τύπος που είναι έτοιμος να βγει στον δρόμο και να πάρει το κεφάλι το κάθε αμερικάνου. Το θέμα όμως είναι ότι γεννήθηκα και μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον που με έμαθε να σιχαινόμαι τους βολεψάκιδες που με την πρώτη ευκαρία θα έπαιρναν τα λεφτά (ότι και να σημαίνει αυτό) και θα την έκαναν...

Αυτά τα ολίγα είχα να γράψω :)

Καλή συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

Αυτη η κατηγορια ανθρωπων (που δεν αρεσκεται να τα παιρνει ποικιλοτροπως) ειναι αυτη που δεν μας κυβερναει ομως... Αυτοι που κυβερνουν ειναι αυτοι που τα βρισκουν κατω απο το τραπεζι και μας "κοιμιζουν¨με διαφορα συνθηματα και δηλωσεις εντυπωσεων. Το γεγονος οτι ΕΜΕΙΣ θελουμε αυτοι να αποφασιζουν για μας, υποδηλωνει εως υπερδηλωνει την αναγκη μας να εξαρτωμαστε απο ¨καταφερτζηδες" παντως τυπου... Αυτο ειναι το δικο μας προβλημα. Δεν μου φταιει κανενας που ψηφισα... μου φταιει ο εαυτος μου που επιλεγω τον καταφερτζη...και απο αυτους που δεν ψηφισα, δεν εχω καμια αξιωση. Μη ξεχνας κατι που ελεγαν (δε θυμαμαι ποιος και ποτε) : "Κρατα τους εσυ χαζους και γω θα τους κρατω φτωχους. Ειπε ο πολιτικος στον παπα.."

Ανώνυμος είπε...

Τήν καλησπέρα μου στήν φυλή.
Φύλαρχε μου τό όνομα σωστο είναι αλλά εκείνο τό έρμο το "μλπογκ" είναι ο θάνατος αυτοπροσώπως....
Η ρήσις αγαπητέ brainless ανήκει στόν Κύριο Καζαντζάκη ο οποίος, ειρήσθω έν παρόδω,έζησε και πέθανε λεύτερος...και ποτέ δέν ένοιωσε κανενός είδους ανάγκη εξάρτησης γιατί,φίλε μου πίστεψε με,δέν είναι όλα τάληρα όπως μού έμαθαν κάποιοι ανώνυμοι,πλήν υπέροχοι,αγωνιστές και άνθρωποι και με αυτήν τήν αρχή πορεύομαι χωρίς εξαρτήσεις.Σού προτείνω ανεπιφύλακτα τήν ιδέα ώς τρόπο ζωής.
Φίλε Run τώ όντι οι εξαιρέσεις υπάρχουν αλλά φεύ είναι για να επιβεβαιώνουν τόν κανόνα. Μετά από δέκα χρόνια ξύλο(παληό καλό ξύλο τήε εποχής Τζαρτζάνου άν έχεις ακουστά)διαδηλώσεις και κόντρα μέ οτιδήποτε πηδάει τά όνειρα μου,μετά από 34 χρόνια νεώτερης πολιτικής ιστορίας καί τέλος μετά από τήν φθίνουσα πορεία μιάς αριστεράς πού πιστέψαμε,αγαπήσαμε,υπηρετήσαμε(έμπρακτα)τείνω να καταλήξω στό ασφαλές συμπέρασμα ότι ο Κύριος Orwell είχε απόλυτο δίκιο στο πόνημα του "1984" όπου πρόέβλεψε ότι το σύστημα θα έβρισκε τήν αχίλειο πτέρνα τής οποιασδήποτε μορφής αντίστασης εναντίον του.
Προείδε λοιπόν ότι τό σύστημα θά διέλυε κινήματα και συνειδήσεις με τόν "απόλυτο" ατομικό φόβο.
Η τείνω να συνταχθώ μέ τόν Κύριο Μούτση ο οποίος τό εξέφρασε με τόν στίχο :..η εξουσία θά προσπαθήση να σέ βάλει στό δικό της το παιχνίδι η αλλοιώτικα φιλαράκο μου ρεμάλι σε κανένα μπάρ...
Διαλέγεις και παίρνεις μέρος η μέτρα...
Αυτά είχα νά πώ και γράμματα γνωρίζω.

Run Boy Run είπε...

@ brainless

Καλημέρα. Believe me ποτέ δεν ψήφισα κάποιων που την επόμενη των εκλογών με έκανε να ντρέπομαι...

Πάντως θεωρώ ότι τέτοιου είδους κουβέντα δεν έχει τέλος. :)

Run Boy Run είπε...

@ Ανώνυμος

Βρε Γιάννη θα αφήσεις κάτι να πέσει κάτω??? (μλπογκ) :)

Αν και είναι πρωί και δεν μπορώ να μιλάω για αλκοόλ... Πιστεύω ότι ένα μπαρ γεμάτο από "ρεμάλια" είναι πολύ επικίνδυνο για το σύστημα.

Καλή συνέχεια.

kikop80 είπε...

Καλημέρα φύλαρχε και καλημέρα και στην tribe!
Σωστός ο ανώνυμος!
Να προσθέσω το πολύ πολύ απλό.
Δεν ξέρω αν η ιστορία απαναλαμβάνεται δύο φορές ή περισσότερες, ξέρω όμως ότι ΟΛΑ αυτά που συμβαίνουν σήμερα, ΄το μάθαιναν στην πρώτη τάξη του "πολιτικου" σχολείου πριν τουλάστιχον 2000 χρόνια.
Λέτε σήμερα η πρόοδος" να έχει πάει την "τέχνη" αυτή της "πολιτικής" πίσω???
Δεν νομίζω.

Run Boy Run είπε...

@ kikop80

Σου το έχω πει δεκάδες φορές ότι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα... Τα χειρότερα είναι μπροστά μας...

Γι' αυτό λέω να την "κάνω" για μπαράκια σαν και αυτά που είπε ο αξιότιμος Γιάννης (Ανώνυμος) :)