Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

ΤΟ "ΠΑΙΧΝΙΔΙ" ΧΑΘΗΚΕ

Αδέλφια καλησπέρα,

Το 1977 στην Καλιφόρνια ιδρύθηκε το Center for Investigative Reporting (CIR), ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός – «πρακτορείο ειδήσεων» που είχε ως στόχο το ΑΛΗΘΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ (ότι και να σημαίνει αυτό).

Στο CIR υπάρχουν εκατοντάδες δημοσιογράφοι – ρεπόρτερ που ασχολούνται εξονυχίστηκα με τα θέματα που αναλαμβάνουν. Ένας τέτοιος ρεπόρτερ – ερευνητής είναι και ο Michael Montgomery. Η χάρη του συγκεκριμένου κυρίου έφτασε στο Κόσοβο. Εκεί άρχισε να ξετυλίγει ένα απίστευτο κουβάρι (για όσους ξέρουν γαλλικά ας ρίξουν μια ματιά εδώ). Η ερευνά του τον πήγε σε στρατόπεδα συγκέντρωσής του UCK (είχαν και αυτοί τέτοια) που εκεί ανακάλυψε πράγματα και θαύματα. Οι Αλβανοί λοιπόν είχαν στήσει μια «καταπληκτική» μπίζνα και αφού πρώτα δολοφονούσαν με συνοπτικές διαδικασίες κρατουμένους μετά έπαιρναν τα όργανα τους και τα διοχέτευαν στην παγκόσμια παράνομη αγορά οργάνων…

… δυστυχώς όμως το θέμα δεν τελειώνει εδώ αφού ο ίδιος καταγγέλλει ότι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατέστρεψε κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία για την λειτουργία αυτών των στρατοπέδων.

Από την άλλη στην χώρα μας, την χώρα που γέννησε την δημοκρατία και μπλα μπλα μπλα, για ακόμα μια φορά τα ΜΜΕ αλλά και η κάθε άλλη πηγή πληροφόρησης έχουν θάψει το θέμα μέχρι και 100 μέτρα κάτω από την γη. Για ακόμα μια φορά κάνουμε σαν να μην υπάρχει τίποτα το άλλο στον κόσμο εκτός από ΕΜΑΣ…

… όμως όπως εύστοχα μας δίδαξε ο Μάρτιν Νίμελερ


"Στην αρχή ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους. Δεν ήμουν Εβραίος και δεν φώναξα. Μετά ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές.Δεν ήμουν κομμουνιστής και δεν φώναξα. Έπειτα ήρθε η ώρα των σοσιαλδημοκρατών.Δεν ανήκα σ΄ αυτό το κόμμα και δεν έβρισκα λόγο να διαμαρτυρηθώ. Ακολούθησαν οι ομοφυλόφιλοι. Ούτε κι αυτό σκέφτηκα ότι με αφορούσε. Στο τέλος ήρθε η σειρά των τσιγγάνων.Ούτε και τότε βρήκα λόγια για να εκφράσω την αντίθεσή μου.Ο επόμενος στη σειρά ήμουν εγώ. Αλλά δεν υπήρχε κανείς για να φωνάξει… "

Εάν λοιπόν ένα κράτος καθώς και οι κάτοικοι αυτού παύουν να ασχολούνται με το τι συμβαίνει στον κόσμο και το μόνο που τους νοιάζει είναι ο κάθε Παυλίδης, ο οβελίας, η Καγιά στον πρωινό καφέ και το ποιος σκότωσε την Χαρά που αγνοείται, τότε το «παιχνίδι» το έχουμε χάσει εδώ και καιρό, απλώς Αδέλφια δεν μας το είπαν.

Χαιρετίσματα στο σπίτι Αδέλφια.

ΥΓ : Απ΄ όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω (και μάλλον γνωρίζω) το ΜΟΝΟ blog (μέχρι τώρα) που έχει παίξει την είδηση είναι το ΑΝΤΙ WEBLOG... ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ για ακόμα μια φορά.

4 σχόλια:

kikop80 είπε...

Καλησπέρα φυλαρχούκο!
Μήπως "κάνουμε" την πάπια γιατί "εξυπηρετούμαστε" κι "εμείς" στην όλη υπόθεση?
Πολύ πιθανό!
Αλλά πολύ πιθανό να "θάβουμε" ειδήσεις γιατί έτσι μας είπαν, καναλάρχες, βουλευτάδες, λεφτάδες, πιό λεφτάδες...
Τι να πείς!
Και η πλύση εγκεφάλου συνεχίζεται!
Όταν μας λένε να πηδήξουμε να λέμε πόσο ψηλά που λένε και στο χωριό μου!
:-)

Ανώνυμος είπε...

από τον αριθμό των σχολίων καταλαβαίνω ότι το παιχνίδι χάθηκε μια και καλή. βλέπω τους συντρόφους σου να ασχολούνται μόνο με το μαγαζάκι τους.

Κώστας

Run Boy Run είπε...

@ kikop80

Στο πρώτο σκέλος συμφωνώ. Κάνουμε την πάπια γιατί μας βολεύει και ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ.

Τι να πεις...

Run Boy Run είπε...

@ Κώστας

Οι "συντροφοί" μου είναι και αυτοί μπερδεμένοι. Κάποτε όταν ο λόγος σου ήταν λίγο διεθνηστικός (με απλά λόγια διάβαζες ειδήσεις εξωτερικού δελτίου, οι οποίες δεν αφορούσαν την Νικαράγουα και την Κούβα) σε ονόμαζαν Τροτσκιστή.