Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΝ ΜΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ

Αδέλφια Καλησπέρα,

Πάνε κοντά στα 20 χρόνια που τρέφω μια απίστευτη αντιπάθεια για την στατιστική. Η αιτία δεν είναι ότι το συγκεκριμένο μάθημα το «έχασα» τα πρώτα δύο εξάμηνα… Η αιτία είναι βαθύτερη. Πάντα υπήρχε μέσα μου ο φόβος ότι θα καταλήξω και εγώ ένα νούμερο στην «μπάρα» ενός πίνακα του excel και έτσι ξαφνικά στελέχη της κυβέρνησης, στελέχη της αντιπολίτευσης καθώς και περισπούδαστοι καθηγητάδες πανεπιστημίων, θα προσπαθούν να με «αναλύσουν» σε μια τηλεοπτική εκπομπή Δευτέρας κάτω από την άψογη καθοδήγηση γνωστού δημοσιογράφου – τενίστα.

Έτσι απλά η ζωή μου, η συνήθειες μου, το οικογενειακό μου εισόδημα, ο αριθμός μελών της οικογενείας μου, η μόρφωση μου καθώς και οι απλήρωτες δόσεις των δανείων μου θα χωρέσουν σε αυτή την «μπάρα» και θα πάρουν επιτέλους τα πέντε λεπτά δημοσιότητας που τους αξίζουν.

Μέρα με την ημέρα βλέπω να μου αλλάζουν όνομα και αριθμό. Την Δευτέρα είμαι «νέος άνω των 30 που μένει με τους γονείς του». Την Τρίτη είμαι «φτωχός εργαζόμενος». Την Τετάρτη είμαι «φτωχός άνεργος, αφού πρόλαβαν να με απολύσουν». Την Πέμπτη είμαι «Υπέρ των ποινικών διώξεων για το Βατοπ€δι (και για το κάθε νέο και ΠΑΛΙΟ Βατοπ€δι)». Την Παρασκευή είμαι «υψηλή τηλεθέαση στο prime time του Mega, γελώντας με τον Μπέζο». Το Σάββατο είμαι «απλήρωτη δόση επιχειρηματικού δανείου και υποψήφιος για κατάσχεση». Ενώ την Κυριακή έχω την τιμητική μου… είμαι «Το 7 με 8 % του ΚΚΕ».

Όλα αυτά καλά… ξέχασαν όμως κάτι βασικό. Όπως έγραψε και ο Νικήτας Κλιντ «Δεν είμαι καν μια στατιστική και παραείμαι συνηθισμένος για ταινία χολλυγουντιανή…» Άρα με μετρήσανε ΛΑΘΟΣ.... είμαι "στατιστικό σφάλμα", είμαι άνθρωπος και δεν χωράω στις «μπάρες» τους. Η στιγμή που θα συνέλθω από τον υπνωτισμό που με έχουν υποβάλλει με τις ατελείωτες ώρες κινδυνολογίας τους είναι κοντά και τότε καλά θα κάνουν να βρουν λαγούμι για να κρυφτούν.

Χαιρετίσματα στο σπίτι Αδέλφια.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ta oneira mas efialtes tous.

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ !
Δεν θα μας βάλουν στην ... "μπάρα" τους, ούτε από κάτω, ούτε από πάνω, ούτε καν ... δίπλα !

Ας είναι σίγουροι γι αυτό !
Εμείς είμαστε !

Την καλησπέρα μου.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ρε φίλε. Υπέροχη ανάρτηση.

Run Boy Run είπε...

@ Ανώνυμος

Ανάλογα τι όνειρα βλέπεις :)

Run Boy Run είπε...

@ Faros

Εμείς είμαστε, "ΕΜΕΙΣ"... αυτό ήταν πάντα το προβλημά τους.

Run Boy Run είπε...

@ Nikos

Θενκ κιου φίλε.

kikop80 είπε...

αντίδραση


Καλά καλά ντε μη φωνάζεις είναι λιγάκι παλιο!
:)

fpboy είπε...

Έχεις πολύ δίκιο.
Το χειρότερο είναι οτι με όπλο και την στατιστική,
κάνουν τον κόσμο ότι θέλουν.
Τσουπ σου πετάνε 2 μήνες για τον καλό Σύριζα , τσουπ τα ζώα δηλώνουν οτι θα ψηφίσουν Σύριζα.
Κόβουν τον Σύριζα στη νετ και αρχίζουν να προβάλουν κκε περισσότερο σεν 3ο κόμμα,
κκε δηλώνει ο άλλος στην δημοσκόπηση.
Ότι να'ναι...