Πέμπτη 1 Μαΐου 2008

"VISIT GREECE"... MΠΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ


Αδέλφια καλησπέρα,

Πρώτα απ’ όλα καλή πρωτομαγιά. Ελπίζω, να είστε όλοι καλά και αν ρωτάτε για εμένα είμαι ακόμα στην Ρόδο και απολαμβάνω τον ήλιο γιατί όπως είναι γνωστό ο ήλιος τρέφει τα παιδιά τα μοσχάρια αλλά και τον Φύλαρχο.

Κλείνω μια εβδομάδα στο νησί και οι εμπειρίες μου σε σχέση με την τουριστική βιομηχανία της χώρας μας είναι τραγικές. Οι εποχές που ο κύριος Τεπενδρής και άλλοι ήρωες ελληνικών ταινιών επέλεγαν νησιά σαν την Ρόδο για διακοπές, ανήκουν στο παρελθόν. Η γκλαμουριά των περασμένων δεκαετιών έκανε φτερά και το μόνο που έμεινε να θυμίζει αυτά τα χρόνια είναι οι αφορολόγητες ομπρέλες στα καλάθια των τουριστικών μαγαζιών.

Μα θα μου πείτε… «κατέβηκες για την γκλαμουριά;» και θα σας απαντήσω όχι, δεν κατέβηκα για την γκλαμουριά. Όμως περιμένω τα αυτονόητα. Περιμένω να μην πληρώσω στην παλιά πόλη ένα φραπέ 8 ευρώ, ούτε την μπύρα 9.

Η σταγόνα όμως που ξεχείλισε το ποτήρι ήρθε χθες. Εκεί που περπατούσα σ’ ένα κεντρικό πεζοδρόμιο το οποίο ήταν γεμάτο παγίδες κάθε είδους να από το απέναντι πεζοδρόμιο ένα ζευγάρι ηλικιωμένων τουριστών με την κυρία να σπρώχνει άντρα της πάνω στο αναπηρικό καροτσάκι του. Είχαν ανέβει στο πεζοδρόμιο από την μπάρα ενός γκαράζ. Κάποια στιγμή όμως το πεζοδρόμιο τελείωσε και η απόσταση από τον δρόμο ήταν στα δέκα εκατοστά. Πως λοιπόν να κατέβει ο άνθρωπος από εκεί; Τελικά η λύση ήταν απλή, έκαναν όπισθεν και αφού κατέβηκαν στον δρόμο από την μπάρα του γκαράζ βάλθηκαν να σέρνουν το καροτσάκι στο δρόμο. ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ…

Στην χώρα που ο κάθε πολίτης μεγαλώνει γνωρίζοντας ότι βαριά βιομηχανία του τόπου μας είναι ο τουρισμός, στην χώρα που ο Ελληνικός Οργανισμός Τεμπέληδων (ΕΟΤ) κάθε χρόνο επενδύει εκατομμύρια ευρώ για επικοινωνία… σ’ αυτή την χώρα λοιπόν δεν υπάρχουν τα αυτονόητα. Δυστυχώς τα χρόνια φεύγουν και οι εποχές που ο κύριος Τεπενδρής κορόιδευε αμερικάνους τουρίστες στο ΥΔΡΑ BEACH ανήκουν σε περασμένες δεκαετίες.

Λοιπόν τα λέμε αύριο, με την επιστροφή στα πάτρια εδάφη.

Χαιρετίσματα στο σπίτι Αδέλφια.

5 σχόλια:

Laplace είπε...

πρωτα απο ολα καλημερα κ καλο μηνα κ καλη επιστροφη!

ένα φραπέ 8 ευρώ, ούτε την μπύρα 9????ΜΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ?ελεος δηλαδη!

καλα αυτο για αναπηρους,το εχουμε ΠΑΝΤΟΥ..Αιγαλεω ο δημαρχος εβαλε σε καποια περιοχη μπαρες για να κατεβαινουν τα αναπηρικα καροτσακια κ παει Ο ΚΑΦΡΟΣ ο ελληναρας και βαζει το αμαξι ΠΑΝΩ στην μπαρα ..Τι visit greece,βιzιτα greece πρεπει να λεγεται..

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ συμπλόγκερ,
Λαμβάνεις αυτό το μήνυμα από τον μπλόγκερ με το ψευδώνυμο «Πολιτική Επιτροπή της ΕΛΔ» που κατοικοεδρεύει στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Ο λόγοι που επικοινωνεί μαζί σου είναι 2.
1. Σου στέλνει ένα widget με τα red blogs σε μορφή java για να το βάλεις στο blog σου.

(Πρέπει να επικοινωνήσεις με e-mail γι' αυτό, δυστυχώς δεν γίνεται με σχόλιο).

Σε πληροφορεί ότι το blog σου είναι ένα από αυτά που ενημερώνουν το widget. Αν γνωρίζεις κάποιο άλλο red blog που δεν βρίσκεται στη σελίδα http://www.laokratia-redblogs.blogspot.com σε παρακαλεί να του το πεις με e-mail στη διεύθυνση laokratia@live.com

2. Ο δεύτερος λόγος που επικοινωνεί η Πολιτική Επιτροπή μαζί σου είναι για νασου ζητήσει (αν έχεις την ευγενή καλοσύνη και δεν το έχεις ήδη κάνει) ένα link με το blog του στο δικό σου blog.
Το blog βρίσκεται στη σελίδα http://www.laokratia.gr με το όνομα «Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατία».

Τέλος σου παραχωρεί το e-mail του στο οποίο περιμένει απάντηση για να βρίσκεστε σε επαφή:
laokratia@live.com
Θερμές και συντροφικές ευχαριστίες

Run Boy Run είπε...

@ Laplace 78

Βιζιτα greece και έχει ο Θεός... αναφορικά με τις μπάρες ξέρεις πολύ καλά ότι όλα τελικά είναι θέμα παιδείας.

@ π.ε.ε.λ.δ.

Ευχαριστώ φίλε για το σχόλιο. Τα λέμε σύντομα και με email.

Laplace είπε...

ασε φιλε,αστα..με πειραζει πολυ το θεμα..Ουτε στην χειροτερη αφρκανικη χωρα τοσος ξεπεσμος κ καθολου τσιπα..

Run Boy Run είπε...

@laplace78

Φίλε τσίπα και νεοέλληνας δεν πάνε μαζί.