Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

ΕΛΛΑΔΑ... "ΟΛΑ ΤΡΙΓΥΡΩ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΝΟΥΝ"

Αδέλφια καλημέρα,

Δεν σας κρύβω ότι το τελευταίο καιρό έχω κουραστεί από τα ΜΜΕ, τα blogs αλλά και από τις παρέες μου και ο λόγος είναι ότι πάντα η συζήτηση – άρθρα - posts καταλήγουν στο που έφτασε η Ελλάδα, που κατάντησε ο τόπος και πόσο «κάτω» έφτασαν οι Έλληνες.

Σαν φύλαρχος έχω την υποχρέωση να ανοίξω κανένα βιβλίο μήπως και μορφωθούμε λιγάκι, μήπως και ξυπνήσουμε. Έτσι λοιπόν χθες το βράδυ άνοιξα ένα βιβλίο (Μια σταγόνα ιστορία του Δ. Καμπουράκη… Ναι του γνωστού Καμπουράκη) και τι διάβασα… Η χώρα μας δεν έχει τα μαύρα χάλια της τα τελευταία χρόνια, σχεδόν πάντα έτσι ήταν. Για του λόγου του αληθές σας παραθέτω την επόμενη ιστορία.

Αθήνα 31 Μαρτίου 1886, το κατώφλι του σπιτιού του Χ. Τρικούπη στην οδό Ακαδημίας περνά ο διάσημος Βερολινέζος καθηγητής οφθαλμολογίας Ιούλιος Χίρσμπεργκ. Ο καθηγητής μιλούσε άπταιστα ελληνικά αφού είχε μελετήσει τους αρχαίους Έλληνες κλασικούς και ήταν μάλιστα από ελάχιστους επώνυμους φιλέλληνες στην φιλοτουρκική Γερμανία του Βίσμαρκ (πριν να γίνει θωρηκτό υπήρξε καγκελάριος). Ο Τρικούπης που τότε ήταν αντιπολίτευση στον Δεληγιάννη θέλησε μέσα από αυτή την συζήτηση να δει πως έβλεπε την χώρα ο διάσημος καθηγητής και γι’ αυτό το λόγο τον ρώτησε «Κάντε μου μια πρόταση, δια την βελτίωση των ελληνογερμανικών σχέσεων…»

Ο καθηγητής απάντησε… «Δεν είμαι πολιτικός άρα δεν έχω πρόταση. Όμως παρατηρώ τα ακόλουθα. Η χώρα μου έχει 47 εκατομμύρια κατοίκους και τετρακόσιους βουλευτές. Η Ελλάδα με πληθυσμό μικρότερο του Βερολίνου έχει 250 βουλευτές. Οι σφοδροί κομματικοί αγώνες στην Βουλή σας, εμποδίζουν την ανάπτυξη της χώρας. Ο Τρικούπης όπως άλλωστε και οι σύγχρονοι πολιτικοί συμφώνησε με τον Γερμανό του είπε όμως ότι πρακτικώς δεν μπορούσε να κάνει κάτι.

Ο Γερμανός φιλέλληνας απτόητος συνέχισε… «Η Αθήνα έχει ένα πανεπιστήμιο με εξήντα καθηγητές και 2000 φοιτητές. Σπουδάζουν πάρα πολλοί ενώ η γεωργία που χρειάζεται χέρια δεν τα έχει (για βιομηχανία ούτε κουβέντα αφού τότε άρχιζε). Ο αριθμός των γιατρών και των δικηγόρων είναι απελπιστικά μεγάλος. Στην Αθήνα βρήκα 23 οφθαλμολόγους όταν το Βερολίνο έχει λιγότερους. Οι άνεργοι δικηγόροι για να δουλέψουν επιδίδονται στην πολιτική και μαζί με γιατρούς καταλήγουν δήμαρχοι σε μικρότερα μέρη…»

Αυτά είπε ο Γερμανός καθηγητής στον Χ. Τρικούπη, που για να είμαστε δίκαιοι απέναντι του, όταν ανέλαβε την εξουσία μείωσε προσωρινά τον αριθμό των βουλευτών κατά 43.

Αν δεν καταλάβατε ακόμα Αδέλφια, πριν από 122 χρόνια ένας παρατηρητής φιλικά προσκείμενος στην χώρα μας κατέγραψε την πηγή του κακού. Τα πράγματα όχι μόνο δεν άλλαξαν αλλά έγιναν και χειρότερα. Άρα την επόμενη φορά που κάποιος θα σας πει ότι «Α ρε φίλε κοίτα που έφτασε η χώρα μας…» εσείς θυμηθείτε την ιστορία του Γερμανού καθηγητή και απαντήστε του «Μα πάντα έτσι ήταν…»

Χαιρετίσματα στο σπίτι Αδέλφια.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διαχρονική και εύστοχη παρατήρηση. π.χ. η γραφειοκρατία δεν έιναι ένα μυστήριο που αιωρείται πάνω από τα κεφάλια μας και δεν γνωρίζουμε πως να απαλλαγούμε από αυτή. Είναι πολύ απλό. Εχούμε περισσότερους δημόσιους υπαλλήλους από ότι χρειάζονται. Και φυσικά κάαααααθονται!

Μερικές φορές η απλή αριθμιτική δίνει νέα οπτική στην πραγματικότητά μας. το θέμα είναι όταν φτάνουν στους πολιτικούς και το 1+1 γίνεται συνάρτηση πολλαπλών μεταβλητών, με πεδίο ορισμού του μιγαδικούς αριθμούς και σύνολο τιμών...ο θεός και η ψυχή τους!!!

Run Boy Run είπε...

@ Sakisk

Καλημέρα,

Καλημέρα

Συμφωνώ απόλυτα στο ότι οι αριθμοί δίνουν νέα προοπτική στην πραγματικότητα. Ο αριθμός που μου κάνει εντύπωση είναι το υπόλοιπο που προκύπτει από την αφαίρεση 2008-1886 = 122… Αδελφέ είναι πολλά τα χρόνια

kikop80 είπε...

Χαμήλωσε σε παρακαλώ τη μουσική!!!
Κοιμούνται οι από πάνω!
Σπάσανε και δυό ποτήρια καλά που είχα προπολεμικα!
Τι πράματα είναι αυτά!

Run Boy Run είπε...

@ kikop80

Μη μου πεις... όχι ρε π@@$τη μου... τα καλά τα ποτήρια. οχι αυτά ρε.

Laplace είπε...

πολυ καλο φιλε...οντως η μουσικη αν γινεται λιγο πιο χαμηλα :P
καλησπερα

Run Boy Run είπε...

@ laplace78

Καλημέρα φίλε,

Η διαχρονικότητα του post το κάνει καλό.

Run Boy Run είπε...

@ kikop80 & laplace 78

Σχετικά με την μουσική φυσικά και γνωρίζεις ότι η ένταση καθορίζεται από την ένταση ήχου του υπολογιστή σας και όχι από το blog :)))

Run Boy Run είπε...

@ kikop80

Το τελευταίο σου σχόλιο κατά λάθος πήρε δρόμο... Sorryyyyyyyyyyyyyy
Όπως βλέπεις την θέση του Nick Cave πήραν οι Divine Comedy... Έτσι για να μάθεις και κάτι ποιοτικό :))))

kikop80 είπε...

Γίναμε όλοι μάρτυρες μιας πρωτοφανούς προσπάθειας φίμωσης και λογοκρισίας σε ένα σχόλιο καταπέλτης κατά συμφερώντων, τεκμηριωμένο και με αδιάσειστα στοιχεία καιαποδείξεις!
ΟΥΤΕ ο Κούλογλου τέτοια αντιμετώπιση!


Μετά απ' αυτό πάω να φάω!

Run Boy Run είπε...

@ kikop80

Και ακόμα δεν έχεις δει τίποτα... το επόμενο μέτρο που θα πάρω είναι τα έξι μέτρα δική σου απόστασης από το όπλο μου... :))))